עגבניות ממולאות בבולגור וצנוברים
זמן ההכנה הכולל ייקח כ 45 דקות. עם כפית נסו בולגור עם צנוברים, סלט בולגור עם ארוגולה, קישואים וצנוברים, ו חמאם מהשי בי בורגול (תרנגולות קורניש עם בולגור, צימוקים, צנוברים) (מתכונים דומים).
הוראות
חותכים ומשליכים שליש העליון של עגבניות לגרוף את הקרביים (להשאיר פגזים שלמים למילוי), העברת מסננת להגדיר מעל קערה כדי לנקז נוזל עודף. קוצצים גס עגבניות מסננת ושמורה להכנת חצילים מטוגנים.
מפזרים את הקרביים של פגזי עגבניות עם 1/2 כפית מלח ומתנקזים במהופך על מתלה להגדיר במחבת בעת הכנת מילוי.
עדשים מבשלים במים 1/2 כוס בסיר קטן עד רק מכרז, 18 עד 20 דקות.
מסננים במסננת, ולאחר מכן לשטוף מתחת למים קרים לנקז היטב.
שמן חום בסיר כבד 5 ליטר מעל חום מתון עד חם, ואז לבשל צנוברים, ערבוב, עד הזהב, על 2 דקות.
העברה עם כפית מחוררת למגבות נייר לניקוז.
מבשלים בצל בשמן שנותר בסיר מעל חום מתון, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהתרכך אבל לא השחמה, 6 עד 8 דקות.
מוסיפים בולגור, chard, הנותרים 3/4 כפית מלח, ופלפל ומבשלים, ערבוב, עד הירוקים הם נבלו, על 2 דקות.
הוסף כוס מים הנותרים, ולאחר מכן להסיר מן החום ולתת לעמוד, מכוסה, עד bulgur הוא מכרז, על 30 דקות.
מערבבים צנוברים, דומדמניות, פטרוזיליה, שמיר, מיץ לימון, עדשים, ומלח ופלפל לפי הטעם. כפית מילוי לתוך קונכיות עגבניות.