עוגת אפרסק שמנת חמוצה
עוגת אפרסק שמנת חמוצה היא צמחוני קינוח. מתאים ל-8 מנות. חלק אחד של המנה הזאת מכיל בערך 2 גר' של חלבון, 19 גרם של שומן, וסך הכל 289 קלוריות. 2 אנשים הכינו את המתכון הזה והיו עושים את זה שוב. אם יש לכם שמנת, קמח, חמאה וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. זמן הכנת המתכון כ 2 שעות מתכונים דומים: עוגת אפרסק שמנת חמוצה, עוגת אפרסק שמנת חמוצה, ו עוגת אפרסק שמנת חמוצה.
הוראות
הפוך את הקרום: הדופק 1 ¼ כוס קמח, 2 כפות סוכר, ו 1/8 כפית מלח במעבד מזון לשלב.
הוסף 8 כפות נתחי חמאה (כ 4 אונקיות לפי משקל); תהליך עד תערובת דומה ארוחה גסה, על 10 שניות.
מוסיפים חלמון ביצה, ודופק. עם ריצת המכונה, להוסיף מי קרח בזרם איטי, יציב דרך צינור הזנה עד הבצק נשאר מתפורר אבל מתחיל רק להחזיק יחד. להפוך את הבצק על משטח עבודה; צורה לדיסק. לעטוף פלסטיק, להכניס למקרר לפחות 1 שעה (עד 2 ימים).הפוך את ציפוי הסוכר החום: באמצעות מזלג לערבב את הסוכר החום, הנותרים 3 כפות קמח, אבקת אפייה, קמצוץ של מלח בקערה בינונית עד משולב היטב יותר אבקתי מאשר clumpy. באמצעות הידיים או בלנדר מאפה, לחתוך הנותרים 4 כפות חמאה עד תערובת דומה פירורים גס. תניח בצד.
מגלגלים את הבצק: על משטח מקומח קלות, מגלגלים את הבצק לבערך 1/8 אינץ'. להתאים לתוך צלחת עוגה ½ 9 או 10 אינץ '(כ 1 ½ אינץ ' עמוק). לקצץ קצה 1 אינץ'; לקפל מתחת, ו crimp או לקשט לפי הצורך. תנקב את תחתית הבצק עם מזלג.
העבר למקפיא במשך 30 דקות. הבצק הזה יכול להיות דביק, לפעמים קל יותר לגלגל אותו בין יריעות מקומח של קלף.עיוור אופים את הקרום: מחממים תנור ל 400 מעלות f. קרום עם נייר קלף, וממלאים עם משקולות עוגה או שעועית יבשה. ודא שהשפה מכוסה לחלוטין בקלף או לעשות צווארון לסכל כדי להיות בטוח; אופים במשך 10 דקות. בזהירות להסיר משקולות קלף. חזור לתנור ואופה עד חום זהוב בקושי חיוור, 5 עד 6 דקות יותר.
להעביר מתלה חוט מגניב; להפחית את טמפרטורת התנור ל 375 מעלות.הפוך את המילוי: פרוסה כל אחד מארבעה חצאי אפרסק ל 3 פלחי שווים.
חותכים את 2 חצאי אפרסק הנותרים לקוביות ½ אינץ'.
שים את טריזי אפרסק וקוביות יחד לתוך קערה בינונית, ומפזרים סוכר מגורען וקמצוץ של מלח; בעדינות לזרוק את המעיל.
בואו לעמוד 15 דקות. בינתיים מורחים חצי שמנת חמוצה על החלק התחתון של קרום מקורר; מפזרים שליש ציפוי הסוכר החום על גבי שמנת חמוצה. מסדרים את טריזי האפרסק בתבנית מעגלית הדוקה, לוחצים או חופפים אותם מעט כדי להתאים בנוחות במידת הצורך.
מורחים את האפרסקים חתוכים הנותרים ואת כל הנוזל המצטבר באופן שווה על טריזי האפרסק; להפיץ או לנקד את החלק העליון עם הנותרים 3 כפות שמנת חמוצה.
מפזרים עם ציפוי סוכר חום שנותר.מכסים רק את הקצה החשוף של הקרום עם טבעת של נייר כדי לשמור על הקרום מלהיות חום מדי.
לאפות עוגה עד מילוי מבעבע ציפוי זהוב חום, כ 45 דקות.
בואו להתקרר על מתלה תיל לפחות 15 דקות.
מגישים חם או בטמפרטורת החדר.