עוגת בננה-פטל עם ציפוי לימון
מתכונים דומים: עוגת שכבות בננה עם ציפוי גבינת שמנת לימון, עוגות קרם לימון עם ציפוי פטל, ו עוגת בננה קלה עם ציפוי בננה קצפת.
הוראות
כדי להכין את העוגה, מעיל 2 (8 אינץ') מחבתות עוגה עגולות עם ספריי בישול; תחתית קו עם נייר שעווה. נייר שעווה מעיל עם ספריי בישול; אבק כל מחבת עם 1 1/2 כפיות קמח.
מניחים סוכר מגורען וחמאה 1/4 כוס בקערה גדולה; להכות עם מיקסר במהירות בינונית עד מעורבב היטב (כ 3 דקות).
מוסיפים ביצים, 1 בכל פעם, מכים היטב לאחר כל תוספת.
כף קלה 1 3/4 כוסות קמח לתוך כוסות מדידה יבש, רמה עם סכין.
מערבבים קמח, אבקת אפייה, ו 1/2 כפית מלח, ערבוב היטב עם מקצף.
מערבבים חלב חמאה, בננה, ו 1 כפית וניל.
מוסיפים את תערובת הקמח ואת תערובת החמאה לסירוגין לתערובת הסוכר, מתחילים ומסתיימים בתערובת קמח (מערבבים לאחר כל תוספת רק עד מעורבב).
יוצקים את הבלילה לתוך מחבתות מוכנות.
אופים עוגה ב 350 במשך 25 דקות או עד עץ לבחור מוכנס במרכז יוצא נקי. מגניב מחבתות 10 דקות על מתלה תיל; להסיר מחבתות. לקלף נייר שעווה. שכבות מגניב לחלוטין על מתלה חוט.
כדי להכין ציפוי, לשלב גבינת שמנת, 2 כפות חמאה, קליפה, 1/2 כפית וניל, וקורטוב של מלח בקערה גדולה. הכה עם מיקסר במהירות גבוהה עד פלאפי. בהדרגה להוסיף אבקת סוכר; לנצח במהירות נמוכה רק עד מעורבב (לא overbeat).
מניחים שכבת עוגה 1 על צלחת, וממרחים עם ציפוי 1/3 כוס. מסדרים פטל בשכבה אחת על ציפוי, ומעל עם שכבת העוגה שנותרה.
מורחים את הציפוי שנותר מעל וצדדים של עוגה. חנות העוגה מכוסה באופן רופף במקרר.
מקשטים עם פטל טרי,אם תרצה.