עוגת גבינה עם מרנג לימון
לך לחנות ותביא סוכר, לימונים, גבינת שמנת פילדלפיה, ועוד מספר מצרכים לעשות את זה היום. זמן הכנת המתכון כ 6 שעות ו-45 דקות. החלטנו את המתכון הזה ראוי לציון spoonacular של 23%. נסו עוגת גבינה עם מרנג לימון, עוגת גבינה עם מרנג לימון, ו עוגת גבינה עם מרנג לימון מאייר (מתכונים דומים).
הוראות
Mix crumbs, butter and 2 Tbsp. sugar; press onto bottom of 9-inch springform pan. Grate zest from 1 lemon, then squeeze 1/2 cup juice from all lemons. Separate 3 eggs.
Beat cream cheese and 1 cup of the remaining sugar in large bowl with mixer until blended.
Add sour cream and lemon juice; mix well.
Add 1 whole egg and 3 yolks, 1 at a time, mixing on low speed after each just until blended. Stir in zest.
Bake 1 hour 10 min. or until center is set; remove from oven. Increase oven temperature to 204°.
Beat egg whites and cream of tartar in small bowl with mixer on high speed until foamy. Gradually add remaining sugar, beating until stiff peaks form; spoon onto cheesecake.
Spread to completely cover top.
Bake 8 to 10 min. or until golden brown. Run knife around rim of pan to loosen cake; cool before removing rim. Refrigerate 4 hours.