זמן ההכנה הכולל ייקח כ 1 שעה ו -35 דקות. . מתכונים דומים: עוגת הרועים של השף ג'ון, הלזניה של השף ג'ון, ו סלט וולדורף של השף ג'ון.
הוראות
1
מביאים סיר גדול של מים מלוחים לרתיחה; מוסיפים תפוחי אדמה russet למים רותחים ומבשלים עד רך מאוד, על 20 דקות.
מרכיבים שתצטרך
תפוחי אדמה Russet
1 כוס גריסי פנינה לבנים
ציוד שתשתמש בו
גריסי פנינה לבנים
2
לנקז היטב. מחית ב 3 כפות חמאה עד משולב היטב. מתבלים עם אגוז מוסקט, מלח, פלפל שחור ופלפל חריף לפי הטעם. מחית 1/2 כוס חלב לתוך תערובת תפוחי אדמה עד חלקה.
מרכיבים שתצטרך
1 ג'לפנו טרי שלם
עם 4 גרם שומן או פחות למנה (מומלץ: ביסק עגבניות שמנמן של איימי)
צבעי מאכל וסוכרים צבעוניים, אופציונלי
עוגת כיכר חמוציות אחת, שמספיק ממנה נחתכת לקוביות בגודל 1/2 אינץ' כדי להניב 2 כוסות (או השתמשו ב-2 כוסות שאריות דנית או סופגניות בשילוב עם חמוציות מיובשות - ראו להלן)
(110° עד 115°, ללא חלב וחמאה)
3/4 כוס עוגיות אוראו קצוצות
1/2 כוס יין מרסלה מתוק
3
טפטוף שמן זית בתנור הולנדי גדול על חום בינוני גבוה, מוסיפים תרד, ומתבלים עם קמצוץ גדול של מלח. לבשל, ערבוב מדי פעם, עד תרד נבול, על 1 דקה.
מרכיבים שתצטרך
סטייקים של ניו יורק
כפית אחת של אורגנו מיובש, שליש כף יד מלאה
1/2 כוס יין מרסלה מתוק
ציוד שתשתמש בו
4 כוסות גבינת פפר ג'ק מגוררת, מחולקת
4
מעבירים לקערה מרופדת במגבות נייר כדי לפתיל לחות עודפת.
ציוד שתשתמש בו
אבקת ציר עוף של גויה®
כוסות בגודל חטיף כל אחת) פודינג לימון
5
חום 3 כפות חמאה וקמח בסיר מעל חום בינוני; לטאטא תערובת כדי להדביק חלקה. לבשל, ערבוב כל הזמן, עד תערובת יש ריח אגוזים והוא מעט השחמה, על 2 דקות.
מרכיבים שתצטרך
צבעי מאכל וסוכרים צבעוניים, אופציונלי
שקית גדולה אחת של צ'יפס טורטיה בטעם ליים
ציוד שתשתמש בו
גריסי פנינה לבנים
עוגיות אוראו קצוצות
6
מוסיפים שום קצוץ; להקציף עד ריחני, 10 עד 20 שניות.
מרכיבים שתצטרך
שום גויה®
ציוד שתשתמש בו
עוגיות אוראו קצוצות
7
לטאטא 1 כוס חלב קר לתוך תערובת קמח; לבשל עד מעובה.
מרכיבים שתצטרך
שקית גדולה אחת של צ'יפס טורטיה בטעם ליים
3/4 כוס עוגיות אוראו קצוצות
ציוד שתשתמש בו
עוגיות אוראו קצוצות
8
להקציף הנותרים 1 כוס חלב וגרידת לימון. מביאים רוטב לבן לרתיחה עדינה, מקציפים כל הזמן; מתבלים במלח. הפעל חום נמוך מאוד ולשמור על רוטב חם.
מרכיבים שתצטרך
כסף ללא נעליים
בקבוק רוטב חמוץ מתוק, מחולק
3/4 כוס עוגיות אוראו קצוצות
1/2 כוס יין מרסלה מתוק
ציוד שתשתמש בו
עוגיות אוראו קצוצות
9
מחממים תנור ל 375 מעלות F (190 מעלות C). משמנים צלחת תבשיל 8x12 אינץ ' עם 1 כף חמאה.
מרכיבים שתצטרך
צבעי מאכל וסוכרים צבעוניים, אופציונלי
ציוד שתשתמש בו
(מומלץ: ולוויטה)
סוכר צהוב ומגוון סוכריות מתוקות
10
מחבת עם חמאה עם מלח, פלפל שחור ופלפל אדום.
מרכיבים שתצטרך
1 ג'לפנו טרי שלם
עם 4 גרם שומן או פחות למנה (מומלץ: ביסק עגבניות שמנמן של איימי)
1/2 כוס יין מרסלה מתוק
ציוד שתשתמש בו
עגבנייה פרוסה, אופציונלי
11
הנח פילה בקלה ללא עצמות לתוך המחבת בשכבה אחת. צמרות העונה של פילה עם יותר מלח, פלפל שחור, פלפל קאיין.
מרכיבים שתצטרך
1 ג'לפנו טרי שלם
עם 4 גרם שומן או פחות למנה (מומלץ: ביסק עגבניות שמנמן של איימי)
חצי שקית גודל 41 שרימפס מבושלים ומקולפים
1/2 כוס יין מרסלה מתוק
ציוד שתשתמש בו
עגבנייה פרוסה, אופציונלי
12
מורחים תרד באופן שווה על פני דגים וטפטוף עם מיץ לימון. כפית רוטב לבן על תרד; לתת תבשיל כמה ברזים ושייקים כדי לחסל בועות.
מרכיבים שתצטרך
שרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקיים
כפית אחת של אורגנו מיובש, שליש כף יד מלאה
בקבוק רוטב חמוץ מתוק, מחולק
ממתק תמנון בריט
ציוד שתשתמש בו
(מומלץ: ולוויטה)
13
זרוק פירה על ידי ערימות כפיות על התבשיל ולהתפשט בצורה חלקה כדי לכסות.
מרכיבים שתצטרך
(110° עד 115°, ללא חלב וחמאה)
לחם אגוזי מלך וצימוקים
14
מניחים צלחת על תבנית אפייה מעוטרת כדי לתפוס דליפות.
ציוד שתשתמש בו
טבעות פלפל חריף, פלפלי בננה פרוסים, לקישוט כריך
15
אופים בתנור שחומם מראש עד מבעבע, כ 40 דקות. הפעל מטלית של תנור ומטגן עד קרום תפוחי אדמה יש העליון חום זהוב, על 2 דקות. דגים צריכים להתקלף בקלות.
פינו גריג ' יו, גרונר ולטלינר ופינו נואר הם בחירות נהדרות לדגים. דגים מגוונים כמו יין, אז קשה לבחור יינות שהולכים עם כל דג. יין לבן פריך, כגון פינו גריג ' יו או גרינר ולטלינר, יתאים לכל דג לבן בטעם עדין. דגים בשרניים, בטעם חזק כגון סלמון וטונה יכולים אפילו להתמודד עם יין אדום בהיר, כגון פינו נואר. מארק ווסט פינו גריג ' יו עם דירוג של 4.5 מתוך 5 כוכבים נראה כמו התאמה טובה. זה עולה בערך 13 דולר לבקבוק.