עוגת חמוציות-אגס
עוגת חמוציות-אגס היא צמחוני קינוח. המתכון הזה מכסה %9 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מנה אחת מכילה עד 5 גר' של חלבון, 24 גרם של שומן, וסך הכל 528 קלוריות. והוא יספק כ 8 מנות. זמן הכנת המתכון כ 50 דקות. גשו לסופר וקנו חמאה, חלב, חמוציות ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. נסו עוגת בורבון אגס, טארט חמוציות-אגס עם גלידת חמוציות, ו עוגת אגס חמוציות (מתכונים דומים).
הוראות
מערבבים קמח, סוכר ומלח עם מזלג.
חותכים חמאה וקיצור עם בלנדר מאפה או 2 סכינים.
טפטוף ב 5 כפות. של מי קרח, ערבוב עם מזלג עד הבצק פשוט מגיע יחד. מחלקים את הבצק לחצאים; מעצבים כל אחד לדיסק. לעטוף בנייר שעווה; צמרמורת לפחות 30 דקות.
מחממים תנור ל 218°; קו גיליון אפייה עם נייר. על משטח מקומח קל, לרדד דיסק אחד לסיבוב 121 / 2 אינץ'. להקל על הבצק לתוך צלחת פאי 9 אינץ ' לקצץ לקצה; צמרמורת לפחות 30 דקות.
הפוך מילוי: מערבבים יחד אגסים, חמוציות טריות ומיובשות, סוכר, קורנפלור, גרידת לימון, זנגביל ומלח.
העברת תערובת למעטפת העוגה. על משטח מקומח קל, לגלגל את דיסק הבצק שנותר לסיבוב 13 1/2 אינץ'.
מניחים את הבצק מעל מילוי וקצוות לקצץ, עוזב בליטה 1 אינץ'. מקפלים קצה מתחת לקרום התחתון, הקש כדי לאטום crimp.
מברשת למעלה עם חלב ומפזרים סוכר גס. באמצעות סכין חדה קטנה, לחתוך ארבעה פתחי אוורור בקרום העליון.
מניחים עוגה על תבנית אפייה מרופדת; אופים במשך 10 דקות. טמפרטורת התנור נמוכה יותר ל 177° וממשיכים לאפות במשך כ 55 דקות, עד הקרום הוא חום זהוב.
תן לפאי להתקרר על מתלה תיל.
מגישים חם או בטמפרטורת החדר.