קושימומחה
מוכן ב1 ש, 15 דק.
מנות8
ציון בריאות5
סוגי מאכליםתוספות
מגזין

עוגת מחבת ג'ינג'ר-אגס

עוגת מחבת ג'ינג'ר-אגס
תמיד כיף שיש עוד מתכון של קינוח, אז תנו הזדמנות ל עוגת מחבת ג'ינג'ר אגס. והוא יספק כ 8 מנות. המתכון הזה מכסה %11 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מחפשים מתכון ששומר על הגזרה? למתכון צמחוני זה יש 501 קלוריות, 6 גר' של חלבון, ו 24 גרם של שומן למנה. אם יש לך יוגורט חלב מלא, סוכר חום בעדינות, קינמון טחון, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. 97 אנשים ניסו ואהבו את המתכון הזה. זמן הכנת המתכון כ 1 שעה ו 15 דקות. נסו עוגת אגס מחבת, אגס קינמון-סוכר מחבת עוגה, ו עוגת מחבת אגוז אגס ואגסים הפוכה (מתכונים דומים).

הוראות

1
מחממים את התנור ל 163°, עם מתלה בשליש התחתון. שמן מחבת ברזל יצוק 10 או 11 אינץ'. 
מרכיבים שתצטרך
דַק-דַק-
ציוד שתשתמש בו
עגבנייה פרוסה, אופציונליעגבנייה פרוסה, אופציונלי
סוכר וניל, ועוד קצת להגשהסוכר וניל, ועוד קצת להגשה
2
כדי להפוך את העוגה, מערבבים יחד את הקמח, זנגביל טחון, מלח, קינמון, allspice, וציפורן (אם משתמשים) בקערה. תניח בצד. 
מרכיבים שתצטרך
1/4 כוס חרדל מיובש1/4 כוס חרדל מיובש
10 שוקי עגל בשרניים, בעובי 2 עד 3 סנטימטרים10 שוקי עגל בשרניים, בעובי 2 עד 3 סנטימטרים
גלידת וניל ואגוזי פקאן נוספיםגלידת וניל ואגוזי פקאן נוספים
2 ו-3/4 כוסות שקדים שלמים, עם הקליפה וקלויים2 ו-3/4 כוסות שקדים שלמים, עם הקליפה וקלויים
שקית גדולה אחת של צ'יפס טורטיה בטעם לייםשקית גדולה אחת של צ'יפס טורטיה בטעם ליים
1/2 כוס יין מרסלה מתוק1/2 כוס יין מרסלה מתוק
ציוד שתשתמש בו
כמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסהכמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסה
3
לטאטא יחד את השמן, סוכר חום, מולסה, יוגורט, זנגביל, וביצה בקערה גדולה עד מעורבב היטב וחלק. באמצעות כף עץ או מרית, מערבבים במחצית תערובת הקמח. מערבבים את הסודה לשתייה לתוך הקפה החם עד מומס, ולאחר מכן מוסיפים את הבלילה ומערבבים עד בשילוב. מערבבים בקמח הנותר.
מרכיבים שתצטרך
1-1/4 כפיות פתיתי פטרוזיליה מיובשים, מחולקים1-1/4 כפיות פתיתי פטרוזיליה מיובשים, מחולקים
שוקולד חצי מתוק או שוקולד לא ממותק, קצוץשוקולד חצי מתוק או שוקולד לא ממותק, קצוץ
4 כוסות קמח חיטה4 כוסות קמח חיטה
קצפת נוספת ותלתלי שוקולד, לא חובהקצפת נוספת ותלתלי שוקולד, לא חובה
1 כוס מירין, או סאקה מתוק1 כוס מירין, או סאקה מתוק
1/4 כוס יוגורט תות1/4 כוס יוגורט תות
שקית גדולה אחת של צ'יפס טורטיה בטעם לייםשקית גדולה אחת של צ'יפס טורטיה בטעם ליים
פרי תות (25 עד 30 ס"מ) לפי רגלפרי תות (25 עד 30 ס"מ) לפי רגל
דַק-דַק-
ציוד שתשתמש בו
1 כוס אגוזי מלך, טחונים גס1 כוס אגוזי מלך, טחונים גס
4 בייגלה גדולים מכוסים יוגורט4 בייגלה גדולים מכוסים יוגורט
1/3 כוס מסקרפונה, בטמפרטורת החדר1/3 כוס מסקרפונה, בטמפרטורת החדר
כמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסהכמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסה
4
להעביר את הבלילה למחבת מוכנה להתפשט באופן שווה.  
מרכיבים שתצטרך
מגוון קרקרים או צ'יפס פיתהמגוון קרקרים או צ'יפס פיתה
ציוד שתשתמש בו
עגבנייה פרוסה, אופציונליעגבנייה פרוסה, אופציונלי
5
חותכים את האגסים לאורכם לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'. מסדרים את הפרוסות הארוכות יותר על הבלילה במעגל בקצה המחבת, חופפים אותם מעט ועם הקצוות הצרים מצביעים לכיוון המרכז. מסדרים את הפרוסות הקצרות ביותר במעגל שני במרכז כדי לכסות את הבלילה לחלוטין. נקדו את פרוסות האגס עם החמאה לאורך המעגל החיצוני בלבד.
מרכיבים שתצטרך
הודו מבושל מגורר (או עוף)הודו מבושל מגורר (או עוף)
חצאי אגסים בסירופחצאי אגסים בסירופ
ציוד שתשתמש בו
עגבנייה פרוסה, אופציונליעגבנייה פרוסה, אופציונלי
6
מערבבים יחד את הסוכר החום והמלח ומפזרים באופן שווה על החלק העליון. 
מרכיבים שתצטרך
שוקולד חצי מתוק או שוקולד לא ממותק, קצוץשוקולד חצי מתוק או שוקולד לא ממותק, קצוץ
1/2 כוס יין מרסלה מתוק1/2 כוס יין מרסלה מתוק
7
אופים עד קפיצים העליונים בחזרה כאשר אתה לוחץ אותו בקלילות במרכז וקיסם מוכנס בבדיקות המרכז נקי, על 1 שעה.
ציוד שתשתמש בו
מסטיק מנטהמסטיק מנטה
סוכר וניל, ועוד קצת להגשהסוכר וניל, ועוד קצת להגשה
8
מעבירים את המחבת לתנור כדי להתקרר לפחות 20 דקות. 
ציוד שתשתמש בו
2 (14 אונקיות) פחיות, שעועית קנלוני, סחוטה2 (14 אונקיות) פחיות, שעועית קנלוני, סחוטה
עגבנייה פרוסה, אופציונליעגבנייה פרוסה, אופציונלי
9
מגישים חם או בטמפרטורת החדר, לחתוך טריזים ומעליהם עם קצפת. מקררים שאריות עוגה, מכוסה היטב, עד 4 ימים, או להקפיא, עטוף היטב, עד 2 חודשים. הביאו לטמפרטורת החדר לפני ההגשה.
מרכיבים שתצטרך
קליפת תפוז מגוררת נוספת, אופציונליקליפת תפוז מגוררת נוספת, אופציונלי