עוגת מרנג לימון עם קרום גרהם
עוגת מרנג לימון עם קרום גרהם הוא צמחוני קינוח. מנה זו מכילה סביב 7 גר' של חלבון, 13 גרם של שומן, וסך הכל 286 קלוריות. מתאים ל-10 מנות. זמן הכנת המתכון כ 4 שעות ו-35 דקות. גשו לסופר וקנו קמח מלא, חלבונים, קמח ללא כתמים, ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. הציון הזה לא כל כך יוצא מן הכלל. נסו עוגת מרנג לימון עם קרום קרקר גרהם, עוגת לימון אוכמניות עם קרום קרקר גרהם, ו פאי לימון ולימון עם ציפוי קרקר שוקולד (מתכונים דומים).
הוראות
מחממים תנור ל 375°. תחתית חמאה וצדדים של צלחת עוגת זכוכית בקוטר 9 אינץ'. מערבבים הראשון 4 מרכיבים בקערה בינונית כדי להתמזג. בהדרגה להוסיף חמאה, ערבוב עד לגושים לחים טופס. לחץ על הבצק באופן שווה על הצדדים התחתונים ומעלה של צלחת עוגה מוכנה.
אופים קרום עד חום זהוב המשרד לגעת, על 20 דקות. לשמור על טמפרטורת התנור.
בינתיים, להקציף סוכר קורנפלור בסיר בינוני כבד עד לא גושים להישאר. בהדרגה להקציף במיץ לימון.
הוסף ביצים 1 בכל פעם, לטאטא להתמזג היטב לאחר כל תוספת. מערבבים קליפת לימון מגורד דק.
תערובת להקציף כל הזמן על חום בינוני עד מילוי מתעבה רותחים.
הסר מהחום; להקציף כדי להחליק במידת הצורך.
העברת מילוי לקרום מוכן. חלק עליון.
באמצעות מיקסר חשמלי, להכות חלבונים ביצה, שמנת של טרטר, ומלח גס בקערה גדולה עד מוקצף. עם ריצת מיקסר, בהדרגה להכות בסוכר. המשך להכות עד נוקשה ומבריק.
מורחים מרנג על מילוי חם, מרנג איטום לקרום בקצוות. שימוש במרית, יוצר פסגות ומערבולות במרנג.
לאפות עוגה עד מרנג הוא חום זהוב, על 15 דקות. עוגה מגניבה לגמרי על המדף.
חותכים עוגה לתוך טריזים ומגישים עם רוטב אוכמניות.