עוגת משי צרפתית
עוגת משי צרפתית היא צמחוני קינוח. מנה זו מכילה כ 5 גר' של חלבון, 34 גרם של שומן, וסך הכל 443 קלוריות. מתאים ל-10 מנות. זמן הכנת המתכון כ 3 שעות ו-20 דקות. מתכון זה אופייני למטבח הים תיכוני. גשו לסופר וקנו חמאה, קצפת, מוצר ביצים נטול כולסטרול, ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. מתכונים דומים: עוגת משי צרפתית תוצרת בית (מאפס), עוגת משי צרפתית שוקולד (המשי הצרפתי של כיכר אופים חקיין), ו עוגת משי צרפתית.
הוראות
בקערה בינונית, מערבבים קמח ומלח.
חותכים בקיצור, באמצעות בלנדר מאפה (או משיכת 2 סכיני שולחן באמצעות מרכיבים בכיוונים מנוגדים), עד חלקיקים בגודל של אפונה קטנה.
מפזרים מים קרים, 1 כף בכל פעם, משליך במזלג עד שכל הקמח הוא רטוב ומאפה כמעט מנקה את הצד של הקערה (1 עד 2 כפיות יותר מים ניתן להוסיף במידת הצורך).
לאסוף מאפה לכדור. צורה לתוך עגול שטוח על משטח מקומח קלות. לעטוף בניילון נצמד; לקרר כ 45 דקות או עד הבצק הוא מוצק וקר, אך גמיש. זה מאפשר קיצור להיות מעט המשרד, אשר מסייע להפוך את המאפה אפוי יותר קשקשי. אם בקירור ארוך יותר, לתת מאפה לרכך מעט לפני גלגול.
תנור חום עד 246°. עם מערוך מקומח, רול מאפה לתוך עגול 2 אינץ ' גדול יותר הפוך 9 אינץ צלחת עוגת זכוכית. מקפלים מאפה לרביעיות; מניחים בצלחת עוגה. להתפתח ולהקל לתוך צלחת, לחיצה בחוזקה על התחתונה בצד. לקצץ קצה תלוי של מאפה 1 אינץ ' מן השפה של צלחת עוגה. מקפלים ומגלגלים מאפה תחת, אפילו עם צלחת; חליל לפי הצורך. זין תחתון בצד של מאפה ביסודיות עם מזלג.
אופים 8 עד 10 דקות או עד חום בהיר; מגניב על מתלה קירור.
בקערה בינונית, לנצח 1 כוס סוכר מגורען והחמאה עם מיקסר חשמלי במהירות בינונית עד אור ורך. הכה ב 1 1/2 כפיות וניל והשוקולד. בהדרגה להכות את המוצר ביצה על מהירות גבוהה עד אור ורך (כ 3 דקות).
יוצקים לתוך קרום העוגה. להכניס למקרר עד סט, לפחות 2 שעות אבל לא יותר מ 24 שעות.
בקערה בינונית מקוררת, לנצח שמנת מתוקה, 2 כפות סוכר מגורען 1 כפית וניל עם מיקסר חשמלי במהירות גבוהה עד נוקשה. עוגה עליונה עם קצפת; מקשטים עם תלתלים שוקולד.