עוגת סלק עם ציפוי גבינת שמנת
עוגת סלק עם ציפוי גבינת שמנת היא צמחוני ומספק כ 18 מנות. מנה זו מכילה כ 5 גר' של חלבון, 8 גרם של שומן, וסך הכל 296 קלוריות. המתכון הזה מכסה %6 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. גשו לסופר וקנו אבקת אפייה, זנגביל הקרקע, ביצים, ועוד מספר מצרכים כדי להפוך אותו היום. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. מתכונים דומים: עוגת סלק שוקולד עם ציפוי גבינת שמנת שוקולד, עוגות סלק שוקולד עם ציפוי גבינת שמנת תפוזים, ו עוגת סלק שוקולד עם זיגוג גבינת שמנת.
הוראות
כדי להכין עוגה, לקלף סלק באמצעות מקלף ירקות. סלק גרגר, באמצעות חורים גדולים של פומפיה, כדי למדוד 2 כוסות.
מעילים 2 (9 אינץ') מחבתות עוגה עגולות עם ספריי בישול; תחתית קו עם נייר שעווה. נייר שעווה עם ספריי בישול.
מערבבים את הסוכר מגורען, סוכר חום, שמן, וביצים בקערה גדולה; להכות עם מערבל במהירות בינונית עד מעורבב היטב.
הוסף סלק; הכה היטב. כפית קלות את הקמח לתוך כוסות מדידה יבשות; רמה עם סכין.
מערבבים את הקמח ואת 5 המרכיבים הבאים (קמח דרך מלח) בקערה גדולה, ערבוב היטב עם מקצף.
מוסיפים תערובת קמח לתערובת סוכר לסירוגין עם חלב, מתחילים ומסתיימים בתערובת קמח.
יוצקים הבלילה לתוך מחבתות מוכנות; מחבתות ברז בחדות פעם על הדלפק כדי להסיר בועות אוויר.
אופים ב 350 במשך 30 דקות או עד מפרט עץ מוכנס במרכז יוצא נקי. מגניב מחבתות 10 דקות על מדפים תיל; להסיר מחבתות. בזהירות לקלף את נייר שעווה, ואת העוגה מגניב לחלוטין על מדפים חוט.
כדי להכין ציפוי, לנצח קליפת תפוזים, וניל, גבינת שמנת עם מיקסר במהירות גבוהה עד רכות.
מוסיפים את אבקת הסוכר; לנצח במהירות נמוכה רק עד מעורבב (לא overbeat).
מניחים שכבת עוגה 1 על צלחת; מורחים עם ציפוי 1/2 כוס; העליון עם שכבת העוגה שנותרה.
מורחים את הציפוי שנותר מעל וצדדים של עוגה.
מפזרים אגוזים מעל העוגה. חנות העוגה מכוסה באופן רופף במקרר.