עוגת ספוג שקדים-כתום
עוגת ספוג שקדים-כתום יכול להיות רק הקינוח שאתה מחפש. מנה זו מכילה סביב 2 גר' של חלבון, 2 גרם של שומן, וסך הכל 64 קלוריות. מתאים ל-35 מנות. אם יש לך ביצים, סוכר מגורען, מטעים הקרקע שברי שקדים, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. זוהי אפשרות טובה אם הנכם רגישים ללקטוז, דיאט. זמן הכנת המתכון כ 1 שעה ו -35 דקות. מתכונים דומים: עוגת ספוג כתום עם קרם בווארי כתום, עוגת ספוג שקדים, ו Torta De Cielo (עוגת ספוג שקדים).
הוראות
Preheat oven to 177°. Beat egg whites in small bowl with electric mixer on high speed until soft peaks form. Gradually add 1/2 cup of the granulated sugar, beating until stiff and shiny; set aside.
Beat egg yolks and remaining 1/2 cup granulated sugar in large bowl with electric mixer on medium speed 10 min. or until thick and lemon colored.
Add almonds, orange zest and juice; beat 1 min. or until well blended. Gently stir in matzo cake meal and potato starch.
Add egg white mixture; stir gently until well blended.
Spread into ungreased 10-inch tube pan.
Bake 50 min. to 1 hour or until golden brown. Invert cake onto wire rack; cool completely in pan. Loosen cake from pan; remove from pan to serving plate.
Sprinkle with the powdered sugar.