עוגת שוקולד-טופי פקאן
טארט שוקולד-טופי פקאן הוא צמחוני קינוח. מנה זו מכילה כ 7 גר' של חלבון, 42 גרם של שומן, וסך הכל 641 קלוריות. המתכון הזה מכסה %12 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא יספק כ 8 מנות. לכו לחנות ותביאו את "תמצית ונילן", אבקת קקאו הולנדית, חצאי פקאן ועוד מספר מצרכים לעשות היום. זמן הכנת המתכון כ 4 שעות נסו שוקולד מלוח-פקאן טופי, חטיפי שוקולד-טופי-פאי פקאן, ו עוגיות שוקולד טופי פקאן ענקיות (מתכונים דומים).
הוראות
הפוך את הבצק: דופק את הקמח, קקאו, סוכר ממתקים ומלח במעבד מזון עד בשילוב.
מוסיפים את החמאה; דופק עד לתערובת נראה כמו ארוחה גסה עם חתיכות בגודל אפונה של חמאה.
מוסיפים את הביצה והדופק פעם או פעמיים. (עצור לפני הבצק מתאסף לכדור.) להפוך על גיליון של פלסטיק לעטוף ולחץ לתוך דיסק. לעטוף בחוזקה ומקרר עד המשרד, לפחות 1 שעה.
מניחים את הבצק על גיליון גדול של נייר קלף מקומח קלות.
להתגלגל לתוך סיבוב 12 אינץ', לא יותר מ 1/8 אינץ ' עבה. הפוך את הבצק מעל מחבת טארט 9 אינץ ' עם תחתית נשלפת לקלף את הקלף; לחץ על הבצק לתחתית וצדדים של המחבת. (אם הבצק דמעות, פשוט לטפוח אותו בחזרה יחד.) לקצץ את הבצק העודף. מכסים בניילון נצמד ומקררים לפחות 1 שעה.
מיקום מדפים בשליש האמצעי והתחתון של התנור; מחממים ל 350 מעלות F. קו הקרום עם לסכל, ולאחר מכן למלא עם משקולות עוגה או שעועית יבשה.
אופים על המדף האמצעי, 20 דקות.
הסר את נייר הכסף ואת המשקולות ולהמשיך לאפות עד פריך, 7 עד 10 דקות.
העברה למתלה להתקרר לחלוטין.
הכן את המילוי: קוצצים גס 1 פקאן כוס.
מערבבים את החמאה, סוכר מגורען, וניל ומלח כשר בסיר ומביאים לרתיחה מעל חום בינוני-גבוה. לבשל, ערבוב, עד התערובת הופכת ענבר כהה, 6 עד 8 דקות. מיד מערבבים בפקאנים הקצוצים ומבשלים 1 עד 2 דקות יותר.
הסר מהחום וקצף בסירופ תירס וסוכר חום עד מומס. מגניב עד פושר, ואז לטאטא את הביצים בורבון עד בשילוב. (הטארט יכול להתבצע 1 יום קדימה עד לנקודה זו; לכסות ולקרר את המילוי ולעטוף את הקרום מקורר בניילון נצמד.)
הגדל את טמפרטורת התנור ל-375 מעלות פרנהייט.
מניחים את הקליפה טארט על תבנית אפייה ויוצקים את המילוי עד שוליים. מסדרים את החצאים הנותרים 1/2 כוס פקאן על גבי.
אופים על מתלה התנור התחתון עד הטארט משחימים באופן שווה מעט כיפה במרכז, כ 40 דקות.
העברה למתלה להתקרר לחלוטין.