עוגת שכבות סולת פיסטוק (בוהסליני)
עוגת שכבת פיסטוקים Semolina (Bohsalini) עשויה להיות רק הקינוח שאתה מחפש. מנה אחת מכילה 908 קלוריות, 24 גרם חלבון ו 65 גרם שומן. והוא יספק כ 10 מנות. המתכון הזה מכסה %31 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. גשו לסופר וקנו אבקת סוכר, מי ורדים, מי פריחת תפוז ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. המתכון הזה מתאים לצמחוניים. עם כפית ציון 67% המנה הזאת טובה. נסו ברים שכבה משולשת פיסטוק, עוגת סולת תפוזים, ו עוגת סולת תפוזים (מתכונים דומים).
הוראות
מערבבים את החמאה המומסת ואת הסולת בקערה בינונית, ומניחים בצד בטמפרטורת החדר לפחות 6 שעות או כל עוד לילה.
יוצקים את החלב לתוך סיר גדול ומביאים אותו לרתיחה על חום גבוה, ערבוב מדי פעם. כאשר החלב עולה לראש הסיר, מערבבים במיץ הלימון ומסירים את הסיר מהחום. מניחים אותו בצד כדי להתקרר עד החלב מפריד, 10 עד 15 דקות.
יוצקים את החלב דרך מסננת בסדר רשת לתוך קערה, ערבוב לשחרר את מי גבינה. זרוק את המי גבינה.
מעבירים את הגבינה במסננת לקערה גדולה. מערבבים ב 2 כפות מי ורדים ומי תפוז פריחה עם כף עץ. Kashta צריך להיראות כמו גבינת קוטג ' קטנה. מכסים ומקררים עד מוכן לשימוש. (Kashta ישמור, מכוסה ומקורר, עד 3 ימים.)
שלב את הסוכר, פיסטוקים, הנותרים 1 כף עלה מים במעבד מזון ודופק עד התערובת יש את העקביות של חול גס.
מוסיפים את תערובת הפיסטוק לתערובת הקמח, ובעזרת הידיים, מערבבים אותם יחד, מפרקים את הגושים עד שהתערובת מרגישה כמו חול לח.
קו 9 אינץ ' מחבת עוגה springform עם נייר שעווה, באמצעות שתי חתיכות חצייה בזוויות ישרות ומאפשר אורכי נייר לתלות מעל הצדדים של המחבת. כפית חצי תערובת סולת לתוך המחבת להחליק אותו אל הקצוות עם החלק האחורי של הכף. בצע עם כל kashta, להפיץ אותו על semolina בשכבה אפילו. כפית את תערובת סולת הנותרים על גבי ולהפיץ אותו בשכבה אפילו. מקפלים את נייר השעווה התלוי מעל, ולחץ כדי להחליק את הסולת. מכסים בניילון נצמד ומקררים בין לילה.
יוצקים את שמן הזית למחבת גדולה מספיק כדי להכיל את האגוזים בשכבה אחת.
מחממים את השמן על חום בינוני גבוה.
הוסף את האגוזים, להפחית את החום נמוך, ומערבבים באופן פעיל עד שהם מתחילים להחשיך מעט, על 1 דקה (ראה טיפים, להלן).
הסר את המחבת מהחום, והשתמש בכפית מחוררת כדי להעביר את האגוזים לצלחת מרופדת בנייר מגבת כדי לנקז. (לחלופין, לזרוק את האגוזים לתוך מסננת רשת בינונית להגדיר מעל מיכל כדי לתפוס את שמן הבישול.)
תן להם להתקרר לחלוטין. (אגוזים מטוגנים ניתן לאחסן במיכל אטום במקרר או במקפיא עד 3 חודשים.)
שעה לפני ההגשה, להסיר את העוגה מהמקרר, להפוך אותו על צלחת הגשה, ולשחרר אותו מהמחבת.
מפזרים את אבקת הסוכר על גבי: להחזיק מסננת בסדר רשת על העוגה, לשפוך את אבקת הסוכר לתוכו, בעדינות להקיש על השפה כדי לשחרר את הסוכר.
מקשטים עם האגוזים, ומגישים טריזים.
* לקלף שקדים, לשים אותם בסיר קטן עם מספיק מים קרים כדי לכסות, להביא לרתיחה, ולאחר מכן להסיר מן החום.
יוצקים את השקדים, עם המים, לתוך קערה ומניחים בצד. כאשר האגוזים קרירים מספיק כדי להתמודד, לקלף אותם על ידי סחיטה אחד בכל פעם בין האגודל והאצבע—העור יירד מיד.
שים את השקדים הקלופים על מגבת נייר לייבוש. (לחלופין, אתה יכול blanch את השקדים בתנור מיקרוגל על ידי הפצת האגוזים בשכבה אחת על צלחת בטוחה במיקרוגל וחימום אותם על כוח גבוה במרווחים של 30 שניות, בדיקה אחרי כל מרווח כדי להבטיח כי האגוזים לא לבשל. כאשר העור מרגיש רופף, לצבוט את האגוזים כמתואר כדי להסיר את הקליפה.) * הטריק כדי לקבל אגוזים זהובים אחיד הוא לערבב אותם כל הזמן כפי שהם מטגנים - וכדי להסיר אותם מן החום רק לפני שהם הופכים את הצבע שאתה רוצה שהם יהיו; הם ממשיכים לבשל בשמן גם כאשר הם את החום—והם יכולים לשרוף מאוד בקלות.
Reprinted with permission from The Arab Table by May S. Bsisu, © 2005 William Morrow, an imprint of Harper