עוגת שכבות פקאן עם ציפוי בננה
גשו לסופר וקנו קמח, פקאן, חמאה ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 55 דקות. עם כפית ציון של 24% המנה הזאת די גרועה. נסו עוגת שכבות וניל עם ציפוי רום-גנאש, עוגת שכבת תפוח-ספייס עם זיגוג קרמל מערבולת, ו עוגת שכבות שוקולד ואספרסו עם ציפוי חמאת בוטנים (מתכונים דומים).
הוראות
כדי להפוך את העוגה: מחממים תנור ל 177°. גריז שני 9 אינץ מחבתות עוגה עגולות.
לטאטא יחד את הקמח, אבקת אפייה, מלח, וקינמון. תניח בצד.הכה את החמאה, סוכר מגורען, וסוכר חום עד רכות.
מוסיפים את הביצים, אחד בכל פעם, מכים היטב לאחר כל תוספת.
מערבבים בוניל.בהדרגה להוסיף את תערובת הקמח ומערבבים עד בשילוב. מערבבים את השמנת החמוצה. מערבבים בפקאנים.
אופים 22-25 דקות, או עד שקיסם שיניים מוכנס למרכז יוצא נקי. מגניב מחבתות על חוט rack.To הפוך את הדובדבן: בקערה גדולה, מועך את הבננה. מערבבים בחמאה ומיץ לימון.
מוסיפים את הסוכר ב 3-4 תוספות ומערבבים עד חלקה להפיץ.
מניחים שכבת עוגה אחת על צלחת עוגה. לכסות את החלק העליון עם חצי הדובדבן. למעלה עם שכבת העוגה שנותרה. מכסה את החלק העליון עם הדובדבן שנותר.
מקשטים, אם תרצה, עם אגוזי פקאן.מקררים את העוגה עד שהציפוי נקבע (1-2 שעות) לפני ההגשה.