עוף דל שומן ביריאני
זמן ההכנה הכולל ייקח כ 2 שעות. כמה אנשים באמת אהבו את המנה ההודית הזאת. נסו מאפינס עוגת גזר דל שומן (זה לא טעם דל שומן!), גביני חזה עוף סיר ביסקוויט (דל שומן, דל קלוריות), ו חזה עוף עם בייקון & ערמונים מים {GF, דל שומן, פחמימות נמוכות (מתכונים דומים).
הוראות
בקערת ערבוב, מערבבים יחד את השום, זנגביל, קינמון, כורכום ויוגורט עם קצת פלפל ומלח כפית. עצה חתיכות עוף ומערבבים מעיל (ראה שלב 1, מעל). לכסות ולשרות במקרר במשך כ 1 שעות או יותר אם יש לך זמן. מחממים את החלב לפושר, מערבבים את הזעפרן ומניחים בצד.
תנור חום 200c / 180c מאוורר / גז
פורסים כל בצל בחצי אורך, שומרים חצי וחותכים את החצי השני לפרוסות דקות.
יוצקים 1 כף של השמן על מגש אפייה, לפזר על הבצל פרוס, לזרוק למעיל, ואז להפיץ בשכבה דקה, אפילו (שלב 2). צלי במשך 40-45 דקות, ערבוב באמצע, עד הזהב.
כאשר העוף במרינדה, דק לחתוך את הבצל השמור.
מחממים שמן כפות 1 במחבת גדולה או מוקפצת. מטגנים את הבצל במשך 4-5 דקות עד הזהב. מערבבים את העוף, כפית בכל פעם, טיגון עד שהוא כבר לא אטום, לפני הוספת הכפית הבאה (זה עוזר למנוע את היוגורט מ מסתלסל). לאחר האחרון של העוף נוספה, מוקפץ במשך 5 דקות נוספות עד שהכל נראה עסיסי. לגרד כל חתיכות דביקות בתחתית המחבת, מערבבים את אבקת צ 'ילי, ואז לשפוך 100 מ" ל מים, לכסות ומבשלים על אש נמוכה במשך 15 דקות.
מבשלים את האורז בעוד העוף רותח.
מחממים עוד 1 כף שמן במחבת גדולה, ואז טיפה במקל הקינמון, הל, ציפורן וזרעי כמון. מטגנים בקצרה עד שהניחוח שלהם משתחרר. טיפ באורז (צעד
ומטגנים במשך 1 דקות, ערבוב כל הזמן. מערבבים את המניה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את החום ומבשלים, מכוסה, במשך כ 8 דקות או עד שכל המניה נספגת.
הסר מהחום ולהשאיר עם המכסה על כמה דקות, כך שהאורז יכול להתפורר. מערבבים את garam masala לתוך שמן 1 כפית הנותרים ולהניח בצד. כאשר הבצלים קלויים, להסיר ולהפחית תנור 180c / 160c מאוורר / גז
כפית חצי מהעוף והמיצים שלו לתוך מנה עמידה, על 25 x 18 x 6cm, ולאחר מכן לפזר על שליש הבצל הקלוי.
הסר את כל התבלינים מהאורז, ואז שכבה חצי מהאורז על העוף והבצל.
טפטוף על השמן המתובל. כפית על שאר העוף ועוד שליש בצלים. למעלה עם שאר האורז (צעד
ולטפטף על חלב זעפרן-חדור. פיזור על שאר הבצלים, לכסות בחוזקה עם נייר וחום דרך בתנור במשך כ 25 דקות.
מגישים מפוזרים עם נענע וכוסברה.