תמיד כיף שיש עוד מתכון של עיקריים, אז תנו הזדמנות ל עוף וכופתאות. מנה אחת מכילה 1610 קלוריות, 61 גר' של חלבון, ו 83 גרם שומן. והוא מתאים להגשה ל 6 מנות סועדים.. לא הרבה אנשים עשו את המתכון הזה, זמן ההכנה הכולל ייקח כ 6 שעות ו-15 דקות. אם יש לכם שמיר, קמח, עלה דפנה, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. כדי להשתמש ב הקמח אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,עוגת תפוחים עם רוטב קרמל כקינוח. נסו מרק העוף של עינת אדמוני עם גונדי (כופתאות עוף וחומוס איראניות), עוף שואי ג'יאו (כופתאות עוף מבושלות), ו כופתאות עם עוף (מתכונים דומים).
הוראות
1
מערבבים את הקמח, מלח ופלפל. לדלות את העוף בקמח מתובל.
מרכיבים שתצטרך
קמח לכל מטרה
עוף שלם
פלפל
מלח
2
בסיר גדול, מחממים קצת שמן זית על אש בינונית וצורבים את העוף בקבוצות כדי למנוע צפיפות במחבת. כאשר כל העוף צרוב להחזיר אותו לסיר.
מרכיבים שתצטרך
שמן זית
עוף שלם
ציוד שתשתמש בו
מחבת
סיר
3
מחממים מעט שמן זית במחבת מעל חום בינוני-גבוה, ומוסיפים כרישה, שאלוט, גזר וסלרי לפי הצורך.
מרכיבים שתצטרך
שמן זית
שאלות
גזר
סלרי
כרישה
שמן בישול
ציוד שתשתמש בו
מחבת
4
מוסיף את ירקות מוקפצים, עלה דפנה, טימין, סיידר, ציר עוף, ומלח לסיר עם העוף. מביאים לרתיחה, להפחית את החום, לכסות ומבשלים במשך 10 עד 15 דקות. מסדרים את הכופתאות לתוך 12 מנות על גבי העוף בסיר. מכסים ומבשלים במשך 12 דקות עד הכופתאות שמנמנות ומבושלות במלואן.
מרכיבים שתצטרך
ציר עוף
ירק
עלי דפנה
עוף שלם
סיידר
טימין
מלח
ציוד שתשתמש בו
סיר
5
זרוק את עלה המפרץ.
מרכיבים שתצטרך
עלי דפנה
6
מגישים את העוף מבושל עם כופתאות ומיצים מהסיר.
מרכיבים שתצטרך
עוף שלם
ציוד שתשתמש בו
סיר
7
מחממים התנור ל 350 מעלות F.
ציוד שתשתמש בו
תנור
8
מניחים את עצמות העוף על תבנית אפייה וצולים במשך 40 דקות.
מרכיבים שתצטרך
עצמות עוף
ציוד שתשתמש בו
תבנית אפייה
9
בסיר גדול מניחים את עצמות העוף הקלוי ואת המים. מעל חום גבוה להביא לרתיחה. דלג על השומן והקצף מפני המים.
מרכיבים שתצטרך
עוף צלוי
מים
ציוד שתשתמש בו
סיר
10
מוסיף את הירקות, עשבי תיבול, פלפל, ושום. להפחית את החום בינוני נמוך ומבשלים בעדינות במשך 4 שעות. מסננים את המניה דרך מסננת רשת בסדר. לאחסן במקרר במשך 5 ימים או להקפיא.
מרכיבים שתצטרך
פלפל
ירק
שום
עשבי תיבול
מלאי
ציוד שתשתמש בו
מסננת
11
לנפות יחד את הקמח, קמח תירס, שמיר, אם באמצעות, אבקת אפייה, חרדל, ומלח.