עוף ותפוחי אדמה שמנת חמוצה
אם יש לכם חמאה, מכרזי עוף, עגבניות מיובשות, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. כדי להשתמש ב החמאה אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,עוגת חמאת קינמון כקינוח. . נסו תפוחי אדמה שמנת חמוצה, הרבי תפוחי אדמה עם שמנת חמוצה, ו מהפך חמוץ שמנת תפוחי אדמה (מתכונים דומים).
הוראות
מחממים תנור ל 400 מעלות F (200 מעלות C). משמנים קלות צלחת תבשיל בינוני.
מניחים תפוחי אדמה בסיר עם מספיק מים כדי לכסות, ולהביא לרתיחה. מבשלים 10 דקות, או עד רך אבל מוצק. מגניב, ומעוך חלקית יחד עם 3/4 כוס גבינת פרמזן ו 1/2 כוס שמנת חמוצה. תניח בצד.
מניחים עגבניות מיובשות, חמאה, תרד, שום, ואת שארית 1/4 גבינת פרמזן בבלנדר או מעבד מזון, להתמזג עד כמעט חלקה.
מחממים את שמן הזית במחבת על אש בינונית ומבשלים את הבצל ואת הפלפל הירוק עד למכרז. שמור את השמן שנותר במחבת, ולהפיץ בצל ופלפל על החלק התחתון של צלחת התבשיל. למעלה עם תערובת תפוחי האדמה.
מערבבים את תערובת העגבניות המיובשת למחבת עם השמן הנותר.
מניחים עוף במחבת, ומבשלים 4 דקות בכל צד על חום בינוני, עד השחמה ומיצים לרוץ ברור. מסדרים תערובת עוף ועגבניות מיובשות על תערובת תפוחי האדמה בצלחת התבשיל, ומעל עם נשאר 1 כוס שמנת חמוצה.
אופים 15 דקות בתנור שחומם מראש, עד השחמה קלה.