עוף טיקה מסאלה
צריך מנה עיקרית ללא גלוטן? עוף טיקה מסאלה יכול להיות מתכון מדהים ששווה לנסות. מתכון זה מספק 4 מנות. עם 697 קלוריות, 43 גרם חלבון ו 35 גרם של שומן כל אחד. המתכון הזה מכסה %32 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מתכון זה מ Epicurious יש 1 אוהדים. אם יש לכם שמנת כבדה, פלפל, חזה עוף, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. כדי להשתמש ב החמאה ללא מלח אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,פודינג שוקולד חלב שקדים כקינוח. מתכון זה אופייני למטבח ההודי. הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. נסו עוף טיקה מסאלה, איך לעשות עוף טיקה מסאלה, paneer tikka masala (sanjeev kapoor) , איך לעשות paneer tikka מסאלה, ו עוף טיקה מסאלה (מתכונים דומים).
הוראות
תשתמש במזלג כדי לדקור את חזה העוף בכל הצדדים. מסדרים את חזה העוף על גיליון גדול של ניילון נצמד, מרווחים אותם זה מזה, ואז מכסים עם גיליון גדול שני של ניילון נצמד. באמצעות הצד החלק של פטיש בשר או מערוך, להכות את העוף עד השדיים הם אפילו 1/2-עד 3/4 אינץ ' עובי.
בקערה קטנה, להקציף יחד את היוגורט, 1 כף שמן בוטנים, מיץ ליים, ושום.
מוסיף את העוף הלם, ולשפשף את המרינדה על הבשר. תניח את העוף בצד בזמן שאתה מכין את הרוטב.
בקערה קטנה, לטאטא יחד כוסברה, כמון, הל, אגוז מוסקט, פפריקה, קאיין, וג ' ינג ' ר מגורד. בסיר כבד, רחב 4 ליטר או מחבת סאוט מעל חום גבוה בינוני, להמיס את החמאה.
מוסיפים את הבצל ואת מטוגנים, ערבוב מדי פעם, עד חום בהיר caramelized, על 5 דקות. (שים לב כי הם מרוסקים כל כך מהר על חום גבוה בינוני, הבצל לא caramelize באופן שווה.) להפחית את החום עד בינוני ואז מערבבים את תערובת התבלינים וג ' ינג ' ר.
מוסיפים את העגבניות הטהורות, מים, שמנת כבדה ומלח, ומביאים את הרוטב לרתיחה. להפחית את החום בעדינות לבשל את הרוטב, חשוף, עד מעובה מעט, על 10 דקות. לעשות קדימה: הרוטב יכול להיות מוכן מראש ומקורר, במיכל אטום, עד 3 ימים.
חום כבד 11-עד 12 אינץ ' מחבת או מחבת על חום גבוה בינוני עד חם מאוד ולהוסיף 1/2 כף שמן בוטנים. עבודה בשתי קבוצות, לבשל את חזה העוף, להפוך אותם כמה פעמים והורדת החום אם העוף chars מהר מדי, עד רק מבושל דרך ושחמה היטב משני הצדדים, 6 עד 8 דקות בסך הכל.
מעבירים את העוף כמו מבושל ללוח חיתוך. נגב את המחבת או המחבת לנקות עם מגבת נייר לבשל את העוף שנותר, הוספת 1/2 כף הנותרים שמן בוטנים בין קבוצות.
כאשר כל העוף מבושל, לחתוך אותו לחתיכות 1 1 1/2 אינץ'.
מוסיפים את העוף לרוטב המבשל וממשיכים להרתיח אותו בעדינות, ערבוב מדי פעם, במשך 5 דקות.
הסר את המחבת מהחום, מערבבים את הפלפל השחור וכוסברה קצוצה, ומתבלים במלח. לעשות קדימה: עוף tikka מסאלה ניתן להכין מראש, מקורר, חשוף, בקירור, מכוסה, עד 3 ימים.
מעבירים את העוף למנה ומקשטים עם עלי כוסברה נוספים.
מגישים עם נאן, ו/או אם תרצה עם אורז בסמטי .
הערות קוק:אם אתה מעדיף לעשות את הרוטב עם עגבניות טריות, קוצצים 1 פאונד עגבניות טריות וטהורות אותם, כולל עורות וזרעים, בבלנדר עם 1 כף רסק עגבניות 3/4 כפית סוכר. בעת שימוש בעגבניות טריות, להשמיט את 3/4 כוס מים מהמתכון. אם אתה באמת קצר בזמן, תחליף את הבשר מעוף צלייה.