עוף מקדמיה עם רוטב תפוזים-ג'ינג'ר ופילאף קוקוס
והוא מתאים להגשה ל 4 מנות סועדים.. מנה זו מכילה סביב 10 גרם חלבון 30 גרם של שומן, וסך הכל 507 קלוריות. מתכון זה מהמתכונים שלי יש 1 אוהדים. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 1 שעה. אם יש לכם פלפל, panko, זנגבילוקומץ של מרכיבים אחרים, הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. נסו דג מטוגן תאילנדי שלם פריך עם רוטב תמרינדי זנגביל וקוקוס-כוסברה אורז פילאף, עוף מקדמיה עם רוטב פרנג'ליקו כתום, ו סאטה עוף קוקוס-ג'ינג'ר עם רוטב Sriracha שמנת (מתכונים דומים).
הוראות
שים קמח וחלב קוקוס בקערות רחבות ורדודות נפרדות. בקערה אחרת, מערבבים אגוזים ופנקו. יש לשטוף את העוף ולייבש את הטפיחה.
מפזרים בכל רחבי עם מלח ופלפל.
שים 2 כפות. חמאה ו-2 כפות. שמן זית במחבת גדולה על אש בינונית. לדלות עוף בקמח, לנער את עודף; לטבול לתוך חלב קוקוס, לתת עודפי לטפטף; ואז לחץ לתוך תערובת אגוז כדי מעיל על כל הצדדים. שמור חלב קוקוס.
להניח עוף במחבת בשכבה אחת ומבשלים עד חום זהוב בתחתית, 3 עד 4 דקות. עם מרית, להפוך חתיכות (דואג לא לשבור ציפוי אגוז) וחום בצד השני, 2 עד 3 דקות יותר.
מעבירים עוף לתבנית אפייה ואופים עד שכבר לא ורוד במרכז החלק העבה ביותר( לחתוך לבדיקה), 15 עד 20 דקות.
בינתיים, לנגב כל אגוזים חרוך מחבת עם מגבת נייר. אם המחבת יבשה, להוסיף 1 כף. כל חמאה ושמן זית, ואז שאלוט, זנגביל ושום. מבשלים מעל חום בינוני, ערבוב לעתים קרובות, עד תחילת חום, על 5 דקות.
יוצקים מרק, יין, ומיץ תפוזים. מרתיחים עד נוזל מופחת על ידי כמחצית, 8 עד 10 דקות.
יוצקים תערובת לתוך בלנדר, מחזיק את המכסה בחוזקה עם מגבת, מערבולת עד חלקה מאוד. להחזיר את הרוטב למחבת ולהוסיף 1/4 כוס חלב קוקוס שמורות (להשליך שארית) ומלח ופלפל לפי הטעם; מערבבים על אש נמוכה עד חם, ולאחר מכן לשפוך לתוך קערה קטנה.
כפית פילאף קוקוס על צלחות, למעלה עם עוף, ומגישים עם רוטב.
* קוצצים את האגוזים על ידי פועם בקצרה במעבד מזון. דק לגרוס את הקליפה מן התפוזים ולשמור אותו פילאף.