קושימומחה
מוכן ב2 שעות, 5 דק.
מנות4
ציון בריאות17
מגזין

עוף מרוקאי עם לימון וזיתים

עוף מרוקאי עם לימון וזיתים
זמן ההכנה הכולל ייקח כ 2 שעות ו 5 דקות. נסו עוף מרוקאי לימון עם זיתים, עוף מרוקאי לימון עם זיתים, ו עוף מרוקאי עם לימון, זיתים ושזיפים מיובשים (מתכונים דומים).

הוראות

1
מערבבים את כל התבלינים בקערה גדולה. טפיחה לייבש את חתיכות העוף ולשים בקערה, מעיל היטב עם תערובת התבלינים.
מרכיבים שתצטרך
חתיכות עוףחתיכות עוף
תבליניםתבלינים
ציוד שתשתמש בו
קערהקערה
2
תן לתרנגולת לעמוד במשך שעה אחת בתבלינים.2 אם אתה משתמש בטיג ' ין חימר (אם יש לך אחד, עליך להשרות את התחתית במים למשך הלילה לפני השימוש), לשים אותו על מפזר חום על אלמנט החימום כדי למנוע את הטאגין פיצוח, ולמקם את שמן הזית בטאגין ולחמם אותו על חום בינוני. אם אין לכם טאגין, תוכלו להשתמש במחבת עבה וגדולה עם כיסוי.
מרכיבים שתצטרך
שמן זיתשמן זית
עוף שלםעוף שלם
תבליניםתבלינים
מיםמים
ציוד שתשתמש בו
מחבתמחבת
סיר טג ' יןסיר טג ' ין
3
מחממים את השמן במחבת על חום גבוה בינוני. בכל מקרה, מפזרים את חתיכות העוף קלות מאוד עם מלח (קל על המלח, הזיתים ולימונים משומרים הם מלוחים) ומניחים את צד העור למטה בטאגין או במחבת במשך 5 דקות, עד להשחמה קלה. מנמיכים את החום בינוני נמוך, מוסיפים את השום והבצל על העוף. לכסות ולתת לבשל במשך 15 דקות.3 להפוך חתיכות עוף מעל.
מרכיבים שתצטרך
לימון משומרלימון משומר
חתיכות עוףחתיכות עוף
עוף שלםעוף שלם
שוםשום
זיתיםזיתים
בצלבצל
מלחמלח
שמן בישולשמן בישול
ציוד שתשתמש בו
מחבתמחבת
סיר טג ' יןסיר טג ' ין
4
הוסף את הלימון לימון זיתים, ו 1/2 פרוסות מים. מביאים לרתיחה על חום בינוני, ואז מנמיכים את החום לנמוך, מכסים ומבשלים במשך 30 דקות נוספות, עד שהעוף מבושל דרך ורך למדי.4
מרכיבים שתצטרך
עוף שלםעוף שלם
צימוקיםצימוקים
זיתיםזיתים
לימוןלימון
מיםמים
5
מערבבים פטרוזיליה טרייה וכוסברה ממש לפני ההגשה. להתאים תבלינים לפי הטעם.
מרכיבים שתצטרך
פטרוזיליה טרייהפטרוזיליה טרייה
תיבולתיבול
עלי וגבעולי כוסברהעלי וגבעולי כוסברה
6
מגישים עם קוסקוס, אורז, או אורז פילאף.
מרכיבים שתצטרך
קוסקוסקוסקוס
אורזאורז

מרכיבים

1עוף, 3-4 ק עוף, 3-4 ק "ג, לחתוך 8 חתיכות (או 3-4 ק" ג של ירכיים ורגליים עוף בלבד, הבשר הכהה הוא טעים יותר)1(יכול להיות או להרחיק)תפוח נוסף אופציונליתפוח נוסף אופציונלי596 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקכוסברה טרייה קצוצהכוסברה טרייה קצוצה596 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקפטרוזיליה קצוצה עם עלים שטוחיםפטרוזיליה קצוצה עם עלים שטוחים3ציפורןשום, טחוןשום, טחון2376 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקזיתים ירוקים, מגולעניםזיתים ירוקים, מגולענים11 קילו קישואים,כמון טחוןכמון טחון11 קילו קישואים,ג'ינג'ר קרקעג'ינג'ר קרקע1הקליפה מלימון משומר, שטופה במים קרים, עיסה מושלכת, קליפה חתוכה לרצועות דקות (אם אין לך לימון משומר, להשתמש פרוסות דקות שלמות של לימון רגיל)הקליפה מלימון משומר, שטופה במים קרים, עיסה מושלכת, קליפה חתוכה לרצועות דקות (אם אין לך לימון משומר, להשתמש פרוסות דקות שלמות של לימון רגיל)2(חוֹרֶף)1 צרור תרד טרי (בערך 3 כוסות)1 צרור תרד טרי (בערך 3 כוסות)1בצל, קצוץבצל, קצוץ2(יכול להיות או להרחיק)חסה רומנית, עגבנייה פרוסה ובצל אדום פרוס, לציפויחסה רומנית, עגבנייה פרוסה ובצל אדום פרוס, לציפוי0(יכול להיות או להרחיק)פלפל טחון טריפלפל טחון טרי1186 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דק1 מקל קינמון (1-1/2 אינץ')1 מקל קינמון (1-1/2 אינץ')4ריבס, קצוץ טרי או קפואמלחמלח11 קילו קישואים,כורכוםכורכום1186 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקפסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחבפסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחב