עוף עם תפוחי אדמה ורוזמרין
צריך ללא גלוטן ומנה עיקרית ללא חלב? עוף עם תפוחי אדמה ורוזמרין יכול להיות מתכון נהדר לנסות. המתכון הזה מכסה %20 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מנה אחת מכילה עד 34 גרם חלבון 12 גרם של שומן, וסך הכל 348 קלוריות. והוא מתאים להגשה ל 6 מנות סועדים. לא הרבה אנשים עשו את המתכון הזה, זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. גשו לסופר וקנו מים, ירכיים עוף, חצאי חזה עוף עור, ועוד מספר מצרכים כדי להכין את המנה הטעימה הזו. נסו עוף רוזמרין ותפוחי אדמה, עוף צלוי ברוזמרין ותפוחי אדמה, ו עוף ברוזמרין אפוי עם תפוחי אדמה (מתכונים דומים).
הוראות
מעיל תנור הולנדי גדול עם ספריי בישול; מקום מעל חום בינוני גבוה עד חם.
הוסף חצי חתיכות עוף, בראונינג מכל הצדדים.
הסר עוף מחבת; להפריש. חזור עם עוף שנותר.
מוסיפים בצל ושום; מטוגנים 3 דקות.
מוסיפים מרק, רוזמרין, מלח, פלפל, ועלי דפנה; מערבבים היטב. להחזיר עוף למחבת; למעלה עם תפוחי אדמה. מכסים ומבשלים 30 דקות או עד הסוף, ערבוב מדי פעם.
הסר עוף וירקות מחבת עם כפית מחוררת; להפריש, ולשמור חם. השליכו את עלי המפרץ.
מערבבים היטב מים וקורנפלור בקערה קטנה; מערבבים היטב.
מוסיפים תערובת קורנפלור תערובת מרק במחבת; לבשל 1 דקה או עד עבה מבעבע, ערבוב כל הזמן עם כף עץ כדי לשחרר חתיכות השחמה. תערובת מרק כפית על עוף וירקות.