קושימומחה
מוכן ב5 שעות
מנות6
ציון בריאות7
מגזין

עוף צלוי בדבש עם לימון וטרגון

עוף צלוי בדבש עם לימון וטרגון
עוף צלוי בדבש עם לימון וטרגון עשויה להיות המנה העיקרית שתבוא לכם טוב. ואינו מכיל גלוטן, מתכון ראשוני מגיש 6 . מנה זו מכילה סביב 51 גר' של חלבון, 46 גרם של שומן, וסך הכל 691 קלוריות. אם יש לך שמן זית, עוף, מלח, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. כדי להשתמש ב הלימונים אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,פאי אוכמניות לימון שחמט עם רוטב ג'מבלברי דבש. וזה די טוב. מתכונים דומים: עוף צלוי בדבש עם לימון וטרגון, עוף צלוי בדבש עם חמאת לימון-טרגון, ו עוף צלוי עם ירקות באביב ורוטב לימון-דבש.

הוראות

1
שים מתלה תנור במצב בינוני מחממים עד 218°.
ציוד שתשתמש בו
2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®
2
דק מגורד מספיק גרידה מ 1 לימון כדי למדוד 1 כף, ואז לסחוט מספיק מיץ מאותו לימון כדי למדוד 2 כפות.
מרכיבים שתצטרך
1 כף סוכר אדום גס1 כף סוכר אדום גס
פרוסות תפוז חתוכות לשניים לקישוטפרוסות תפוז חתוכות לשניים לקישוט
3
מערבבים יחד חמאה, טרגון, גרידה, 1/2 כפית מלח ופלפל.
מרכיבים שתצטרך
כל פלפל אדום, צהוב וכתום מתוק קצוץכל פלפל אדום, צהוב וכתום מתוק קצוץ
2 כוסות פקאנים קצוצים, אופציונלי2 כוסות פקאנים קצוצים, אופציונלי
כתף או ירך חזיר ללא עצם, עם שקע שומן עמוק (כ-2.5 ק"ג)כתף או ירך חזיר ללא עצם, עם שקע שומן עמוק (כ-2.5 ק"ג)
לחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרוםלחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרום
4
שים עוף, חזה למעלה, במחבת קלייה קטנה. החל מחלל הצוואר, לעבוד את האצבעות בעדינות בין העור והבשר של השד כדי לשחרר את העור כל הדרך אל הירכיים ללא קריעה. שים רבע מחמאת טרגון מתחת לעור של כל שד, ואז לשפשף את העור מבחוץ כדי להתפשט באופן שווה.
מרכיבים שתצטרך
כל פלפל אדום, צהוב וכתום מתוק קצוץכל פלפל אדום, צהוב וכתום מתוק קצוץ
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
2 כוסות פקאנים קצוצים, אופציונלי2 כוסות פקאנים קצוצים, אופציונלי
20 עד 25 עלי תרד שלמים20 עד 25 עלי תרד שלמים
2 3/4 אונקיות (75 גרם) סולטנות זהובות2 3/4 אונקיות (75 גרם) סולטנות זהובות
ציוד שתשתמש בו
כרוב סגול, פרוס דקכרוב סגול, פרוס דק
5
החל מחלל גדול, לשחרר את העור משני צידי החלל עם סכין קילוף (כדי לספק גישה לירכיים), ולאחר מכן לעבוד את האצבעות בעדינות בין העור והבשר של הירכיים ומקלות תיפוף. מחלקים את חמאת הטרגון הנותרת בין ירכיים ומקלות תיפוף, משפשפים את העור מבחוץ כדי להתפשט באופן שווה. חלל העונה ואת העור עם מלח ופלפל, ואז חצי הנותרים לימון לשים בתוך חלל יחד עם שום. לקשור מקלות תיפוף יחד עם מיתר מטבח.
מרכיבים שתצטרך
פפרונצ'יני, לקישוטפפרונצ'יני, לקישוט
מקלות עוףמקלות עוף
כל פלפל אדום, צהוב וכתום מתוק קצוץכל פלפל אדום, צהוב וכתום מתוק קצוץ
2 כוסות פקאנים קצוצים, אופציונלי2 כוסות פקאנים קצוצים, אופציונלי
כפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשרכפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשר
20 עד 25 עלי תרד שלמים20 עד 25 עלי תרד שלמים
פרוסות תפוז חתוכות לשניים לקישוטפרוסות תפוז חתוכות לשניים לקישוט
ציוד שתשתמש בו
חוט קצביםחוט קצבים
רול פירות צהוב אחדרול פירות צהוב אחד
6
לטאטא יחד דבש, מיץ לימון, שמן, הנותרים 1/4 כפית מלח. עוף צלוי 30 דקות, ולאחר מכן מברשת מיצי פאן וחצי תערובת דבש על עוף צלוי 10 דקות יותר.
מרכיבים שתצטרך
עוף צלויעוף צלוי
שרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקייםשרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקיים
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
1-1/4 כוסות דגני מוזליקס עם צימוקים, תמרים ושקדים1-1/4 כוסות דגני מוזליקס עם צימוקים, תמרים ושקדים
לחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרוםלחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרום
טורטיות קמח טריות, להגשהטורטיות קמח טריות, להגשה
ציוד שתשתמש בו
צרור גדול אחד של סיגליות בר (כולל הגבעולים), שטופותצרור גדול אחד של סיגליות בר (כולל הגבעולים), שטופות
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
7
מברשת עוף שוב עם מיצי פאן ותערובת דבש שנותר ולהמשיך לצלות עד מדחום מוכנס בחלק בשרני של הירך (לא לגעת עצם) רושם 77°, כ 20 דקות יותר.
מרכיבים שתצטרך
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
1-1/4 כוסות דגני מוזליקס עם צימוקים, תמרים ושקדים1-1/4 כוסות דגני מוזליקס עם צימוקים, תמרים ושקדים
4 צלעות חלצי חזיר עם עצם (עובי 1-1/2 אינץ' ו-8 אונקיות כל אחת)4 צלעות חלצי חזיר עם עצם (עובי 1-1/2 אינץ' ו-8 אונקיות כל אחת)
ציוד שתשתמש בו
רוטב חם שמן שומשוםרוטב חם שמן שומשום
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
8
להעביר עוף ללוח חיתוך ולתת לעמוד 10 עד 15 דקות לפני גילוף. שומן רזה ממיצי פאן ומגישים מיצים עם עוף.
מרכיבים שתצטרך
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
ציוד שתשתמש בו
קרש חיתוךקרש חיתוך
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף