עוף צלוי במרינדה זעפרן, כתום ושום עם פולנטה פטריות בר קלוי
עוף צלוי במרינדה זעפרן, כתום ושום עם פולנטה פטריות בר קלוי עשויה להיות המנה העיקרית שתבוא לכם טוב. מתכון ואינו מכיל גלוטן, מגיש 4 . מנה אחת מכילה 1788 קלוריות, 104 גרם חלבון ו 94 גר' של שומן. הכנת המנה לוקחת כ 6 שעות ו-30 דקות. גשו לסופר וקנו שאלוט, חמאה, עירית ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. כדי להשתמש ב מיץ התפוזים אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,שרברט שזיפים עם מיץ תפוזים ויין שזיפים כקינוח. בסך הכל, מתכון זה מרוויח ציון spoonacular די טוב של 69%. נסו עוף צלוי ברוטב פטריות בר, עוף צלוי עם פטריות בר וחמאת שום, ו עוף, פטריות בר וצלוי - שום מוקפץ (מתכונים דומים).
הוראות
1
עבור המרינדה: להביא מרכיבים לרתיחה בסיר בינוני ולהפחית עד 2 כוסות ולתת מגניב.
מרכיבים שתצטרך
תלת עצות, גזוז
ציוד שתשתמש בו
מלח כשר, מחולק, ועוד לזילוף
1
מניחים עוף בתבנית אפייה גדולה.
מרכיבים שתצטרך
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
ציוד שתשתמש בו
2 תפוזים בינוניים, פרוסים וחצויים
2
מברשת 1 כוס המרינדה מעל העוף ובתוך החלל. לכסות ולשרות במקרר לפחות 4 שעות או עד 8 שעות. מחממים תנור ל 450 מעלות F.
מרכיבים שתצטרך
תלת עצות, גזוז
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
ציוד שתשתמש בו
חבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקן
3
הסר את העוף מן המרינדה ומניח את התפוזים, שום ובצל בחלל מסבך. מתבלים היטב עם מלח ופלפל שחור גס.
מרכיבים שתצטרך
פלפל שחור טחון גס
תלת עצות, גזוז
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
מלח דק, לשולי הכוסות
צרור תרד טרי (בערך
20 פרוסות זוקיני דקות
(צינור גדול)
4
מברשת עם יותר של המרינדה.
מרכיבים שתצטרך
תלת עצות, גזוז
5
מניחים את העוף במחבת צלייה בינונית וצולים בתנור במשך 15 דקות. הפעל את החום עד 375 מעלות ולהמשיך צלייה במשך 1 עד 1 1 1/4 שעות, צלי עם המרינדה כל 15 דקות.
מרכיבים שתצטרך
תלת עצות, גזוז
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
ציוד שתשתמש בו
קליפת ליים מגוררת נוספת, לא חובה
חבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקן
6
הסר את העוף ללוח חיתוך ולתת לנוח 10 דקות. Degrease את המחבת ולמקם את צלחת קלייה עם טפטוף על גבי 2 מבערים מעל חום גבוה.
מרכיבים שתצטרך
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
ציוד שתשתמש בו
קרש חיתוך
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
7
מוסיפים את היין ומיץ תפוזים ומפחיתים בחצי.
מרכיבים שתצטרך
1/2 כוס פרי 100% אוכמניות למריחה
(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)
8
מוסיפים את ציר העוף ומפחיתים בחצי. מערבולת בחמאה ומוסיפה את העירית. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס אורז בר, שטוף היטב
1 ט אבקת פלפל לבן
תוספת מוקצפת ודובדבני מרשינו עם גבעולים, לא חובה
פרוסים לחתיכות של 1/2 אינץ', שוטפים ושומרים עלים יפים, לקישוט
1
מחממים שמן וחמאה במחבת גדולה מעל חום גבוה.
מרכיבים שתצטרך
תוספת מוקצפת ודובדבני מרשינו עם גבעולים, לא חובה
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
2
מוסיפים את שאלוט ומבשלים עד רך.
מרכיבים שתצטרך
שאלוט, מגורר או טחון
3
מוסיפים את הפטריות ומבשלים עד חום זהוב.
מרכיבים שתצטרך
טבעות פלפל אדום מתוק מתוק
4
מוסיפים את היין ומבשלים עד מופחתת לחלוטין. מתבלים במלח ופלפל ומקפלים בקורנית ובפטרוזיליה, מניחים בצד.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס אורז בר, שטוף היטב
מרק עוף או מרק ירקות (או יותר לפי הצורך)
2 כוסות שיני שום
(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)
5
מחממים מחבת סאוט קטנה על חום גבוה.
ציוד שתשתמש בו
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
6
מוסיף את פולנטה וטוסט עד חום זהוב קלות. מביאים מים לרתיחה בסיר גדול ומוסיפים 1 כף מלח. לאט לאט לטאטא פולנטה קלוי, ולהפחית את החום לנמוך. לעבור לכפית עץ ולהמשיך לבשל עד התערובת מתחילה למשוך מן המחבת.
מרכיבים שתצטרך
פולנטה
למריחה על טוסט אם רוצים
פסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחב
(צינור גדול)
ציוד שתשתמש בו
אונקיות גבינת שמנת, טמפרטורת החדר (בערך
מלח כשר, מחולק, ועוד לזילוף
לימון סחוט טרי, או לפי הטעם
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
7
מוסיפים את הפטריות, הגבינה ומתבלים במלח ופלפל. אם התערובת עבה מדי, להוסיף יותר מים.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס אורז בר, שטוף היטב
טבעות פלפל אדום מתוק מתוק
רוטב חמוציות, להגשה
פסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחב