קושימומחה
מוכן ב6 שעות, 30 דק.
מנות4
ציון בריאות37
מגזין

עוף צלוי במרינדה זעפרן, כתום ושום עם פולנטה פטריות בר קלוי

עוף צלוי במרינדה זעפרן, כתום ושום עם פולנטה פטריות בר קלוי
עוף צלוי במרינדה זעפרן, כתום ושום עם פולנטה פטריות בר קלוי עשויה להיות המנה העיקרית שתבוא לכם טוב. מתכון ואינו מכיל גלוטן, מגיש 4 . מנה אחת מכילה 1788 קלוריות, 104 גרם חלבון ו 94 גר' של שומן. הכנת המנה לוקחת כ 6 שעות ו-30 דקות. גשו לסופר וקנו שאלוט, חמאה, עירית ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. כדי להשתמש ב מיץ התפוזים אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,שרברט שזיפים עם מיץ תפוזים ויין שזיפים כקינוח. בסך הכל, מתכון זה מרוויח ציון spoonacular די טוב של 69%. נסו עוף צלוי ברוטב פטריות בר, עוף צלוי עם פטריות בר וחמאת שום, ו עוף, פטריות בר וצלוי - שום מוקפץ (מתכונים דומים).

הוראות

1
עבור המרינדה: להביא מרכיבים לרתיחה בסיר בינוני ולהפחית עד 2 כוסות ולתת מגניב.
מרכיבים שתצטרך
תלת עצות, גזוזתלת עצות, גזוז
ציוד שתשתמש בו
מלח כשר, מחולק, ועוד לזילוףמלח כשר, מחולק, ועוד לזילוף
1
מניחים עוף בתבנית אפייה גדולה.
מרכיבים שתצטרך
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
ציוד שתשתמש בו
2 תפוזים בינוניים, פרוסים וחצויים2 תפוזים בינוניים, פרוסים וחצויים
2
מברשת 1 כוס המרינדה מעל העוף ובתוך החלל. לכסות ולשרות במקרר לפחות 4 שעות או עד 8 שעות. מחממים תנור ל 450 מעלות F.
מרכיבים שתצטרך
תלת עצות, גזוזתלת עצות, גזוז
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
ציוד שתשתמש בו
חבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקןחבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקן
3
הסר את העוף מן המרינדה ומניח את התפוזים, שום ובצל בחלל מסבך. מתבלים היטב עם מלח ופלפל שחור גס.
מרכיבים שתצטרך
פלפל שחור טחון גספלפל שחור טחון גס
תלת עצות, גזוזתלת עצות, גזוז
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
מלח דק, לשולי הכוסותמלח דק, לשולי הכוסות
צרור תרד טרי (בערךצרור תרד טרי (בערך
20 פרוסות זוקיני דקות20 פרוסות זוקיני דקות
(צינור גדול)(צינור גדול)
4
מברשת עם יותר של המרינדה.
מרכיבים שתצטרך
תלת עצות, גזוזתלת עצות, גזוז
5
מניחים את העוף במחבת צלייה בינונית וצולים בתנור במשך 15 דקות. הפעל את החום עד 375 מעלות ולהמשיך צלייה במשך 1 עד 1 1 1/4 שעות, צלי עם המרינדה כל 15 דקות.
מרכיבים שתצטרך
תלת עצות, גזוזתלת עצות, גזוז
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
ציוד שתשתמש בו
קליפת ליים מגוררת נוספת, לא חובהקליפת ליים מגוררת נוספת, לא חובה
חבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקןחבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקן
6
הסר את העוף ללוח חיתוך ולתת לנוח 10 דקות. Degrease את המחבת ולמקם את צלחת קלייה עם טפטוף על גבי 2 מבערים מעל חום גבוה.
מרכיבים שתצטרך
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
ציוד שתשתמש בו
קרש חיתוךקרש חיתוך
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
7
מוסיפים את היין ומיץ תפוזים ומפחיתים בחצי.
מרכיבים שתצטרך
1/2 כוס פרי 100% אוכמניות למריחה1/2 כוס פרי 100% אוכמניות למריחה
(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)
8
מוסיפים את ציר העוף ומפחיתים בחצי. מערבולת בחמאה ומוסיפה את העירית. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס אורז בר, שטוף היטב1 כוס אורז בר, שטוף היטב
1 ט אבקת פלפל לבן1 ט אבקת פלפל לבן
תוספת מוקצפת ודובדבני מרשינו עם גבעולים, לא חובהתוספת מוקצפת ודובדבני מרשינו עם גבעולים, לא חובה
פרוסים לחתיכות של 1/2 אינץ', שוטפים ושומרים עלים יפים, לקישוטפרוסים לחתיכות של 1/2 אינץ', שוטפים ושומרים עלים יפים, לקישוט
1
מחממים שמן וחמאה במחבת גדולה מעל חום גבוה.
מרכיבים שתצטרך
תוספת מוקצפת ודובדבני מרשינו עם גבעולים, לא חובהתוספת מוקצפת ודובדבני מרשינו עם גבעולים, לא חובה
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
2
מוסיפים את שאלוט ומבשלים עד רך.
מרכיבים שתצטרך
שאלוט, מגורר או טחוןשאלוט, מגורר או טחון
3
מוסיפים את הפטריות ומבשלים עד חום זהוב.
מרכיבים שתצטרך
טבעות פלפל אדום מתוק מתוקטבעות פלפל אדום מתוק מתוק
4
מוסיפים את היין ומבשלים עד מופחתת לחלוטין. מתבלים במלח ופלפל ומקפלים בקורנית ובפטרוזיליה, מניחים בצד.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס אורז בר, שטוף היטב1 כוס אורז בר, שטוף היטב
מרק עוף או מרק ירקות (או יותר לפי הצורך)מרק עוף או מרק ירקות (או יותר לפי הצורך)
2 כוסות שיני שום2 כוסות שיני שום
(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)
5
מחממים מחבת סאוט קטנה על חום גבוה.
ציוד שתשתמש בו
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
6
מוסיף את פולנטה וטוסט עד חום זהוב קלות. מביאים מים לרתיחה בסיר גדול ומוסיפים 1 כף מלח. לאט לאט לטאטא פולנטה קלוי, ולהפחית את החום לנמוך. לעבור לכפית עץ ולהמשיך לבשל עד התערובת מתחילה למשוך מן המחבת.
מרכיבים שתצטרך
פולנטהפולנטה
למריחה על טוסט אם רוציםלמריחה על טוסט אם רוצים
פסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחבפסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחב
(צינור גדול)(צינור גדול)
ציוד שתשתמש בו
אונקיות גבינת שמנת, טמפרטורת החדר (בערךאונקיות גבינת שמנת, טמפרטורת החדר (בערך
מלח כשר, מחולק, ועוד לזילוףמלח כשר, מחולק, ועוד לזילוף
לימון סחוט טרי, או לפי הטעםלימון סחוט טרי, או לפי הטעם
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
7
מוסיפים את הפטריות, הגבינה ומתבלים במלח ופלפל. אם התערובת עבה מדי, להוסיף יותר מים.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס אורז בר, שטוף היטב1 כוס אורז בר, שטוף היטב
טבעות פלפל אדום מתוק מתוקטבעות פלפל אדום מתוק מתוק
רוטב חמוציות, להגשהרוטב חמוציות, להגשה
פסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחבפסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחב

מרכיבים

2קילוגרםאפונת שלג, מופשרתאפונת שלג, מופשרת4736 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דק1 ט אבקת פלפל לבן1 ט אבקת פלפל לבן3(חוֹרֶף)עירית קצוצה דקעירית קצוצה דק2376 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקיין לבן יבשיין לבן יבש2(חוֹרֶף)פטרוזיליה טרייה קצוצהפטרוזיליה טרייה קצוצה1חתוך לחתיכות של ½ אינץ' (אני משתמש בצלעות חזיר דקה, או שאריות חזיר)טימין טרי קצוץטימין טרי קצוץ4ציפורןשום, מקולף ומרוסקשום, מקולף ומרוסק6ציפורןשום, פרוס דקשום, פרוס דק4ריבס, קצוץ טרי או קפואמלח ופלפל טחון גסמלח ופלפל טחון גס340אגוזים מכל סוג שאתה אוהב (קצוצים)פטריות בר שונות (shiitake, oyster, cremini) קצוץפטריות בר שונות (shiitake, oyster, cremini) קצוץ3(חוֹרֶף)1 צרור תרד טרי (בערך 3 כוסות)1 צרור תרד טרי (בערך 3 כוסות)1קטןבצל, קלופים ורבעיםבצל, קלופים ורבעים1כתום, רבועכתום, רבוע4ריבס, קצוץ טרי או קפואמרינדה כתומהמרינדה כתומה2376 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דק1/2 כוס פרי 100% אוכמניות למריחה1/2 כוס פרי 100% אוכמניות למריחה1בצל צהוב בינוני, קצוץמיץ תפוזים סחוט טרימיץ תפוזים סחוט טרי1186 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקגבינת פרמזן מגוררתגבינת פרמזן מגוררת2376 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקפולנטהפולנטה1צביטהזעפרן קורטזעפרן קורט4ריבס, קצוץ טרי או קפואמלח ופלפל טחון טרימלח ופלפל טחון טרי2שאלוט, קצוץ דקשאלוט, קצוץ דק1חתוך לחתיכות של ½ אינץ' (אני משתמש בצלעות חזיר דקה, או שאריות חזיר)חמאה ללא מלחחמאה ללא מלח2(חוֹרֶף)חמאה קרה לא מלוחהחמאה קרה לא מלוחה9466 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקפסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחבפסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחב2376 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דק1 (קופסה של 14 אונקיות) תערובת ריזוטו ארוזה1 (קופסה של 14 אונקיות) תערובת ריזוטו ארוזה