עוף צלוי עם ארטישוק וחמאת גרמולטה
עוף צלוי עם ארטישוקים וחמאת גרמולטה עשויה להיות המנה העיקרית שתבוא לכם טוב. מנה זו מכילה כ 107 גר' של חלבון, 110 גרם של שומן, וסך הכל 1476 קלוריות. והוא יספק כ 4 מנות. המתכון הזה מכסה %41 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. לכי לחנות וקחי שיני שום, חמאה, עוף ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. כדי להשתמש ב מיץ לימון אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,עוגיות לימון עם ציפוי לימון {מחווה לרוקסן} כקינוח. זמן הכנת המתכון כ 1 שעה ו -30 דקות. נסו עוף צלוי עם ארטישוקים, פסטה מחיטה מלאה עם ארטישוק, עוף צלוי ועוף מעושן, ו סלמון צלוי עם גרמולטה (מתכונים דומים).
הוראות
מערבבים חמאה, פטרוזיליה קצוצה, קליפת לימון, ושום לחוץ בקערה קטנה כדי להתמזג. תערובת חמאה העונה עם מלח ופלפל.
מניחים עוף על תבנית אפייה גדולה וכבדה; מתייבשים עם מגבות נייר. בעדינות להחליק את היד מתחת לעור חזה עוף כדי לשחרר מן הבשר.
מורחים 2 כפות חמאה מתובלת מתחת לעור ו 1 כף על עוף; מפזרים עור עם מלח ופלפל.
להעביר לתנור; עוף צלוי 45 דקות.
מסדרים ארטישוקים סביב עוף; רותם עם טפטוף. המשך צלייה עד מדחום מוכנס לתוך החלק העבה ביותר של רשם הירך 82°, כ 25 דקות יותר.
להעביר ארטישוק לקצה של מגש. להטות עוף מעל תבנית אפייה, המאפשר מיצים לרוקן על גבי גיליון.
מברשת 1 כף חמאה מתובלת על עוף.
יוצקים מיצי פאן לתוך סירת תחתית; לערבב הנותרים חמאה מתובלת ומיץ לימון.
מגישים עוף וארטישוקים צלויים עם מיצי פאן.