עוף צלוי עם גרלנד שום Vampireproof
זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. גשו לסופר וקנו מלח, טימין, שמן זית ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. עם כפית ציון של 46% המנה הזאת די טובה. מתכונים דומים: זעפרן מוזהב וחמאה עוף צלוי עם גרלנד עשב, עוף צלוי קלאסי, ו קוקוס וכוסברה עוף צלוי למחצה.
הוראות
בקערה קטנה, מערבבים 2 כפות שמן זית, מיץ לימון, טימין, עלי רוזמרין, מרווה, ו 1/2 פלפל כפית.
שוטפים תרנגולות ומייבשים. למשוך ולהשליך גושי שומן. לשפשף תערובת שמן זית על כל התרנגולות ולהגדיר ציפורים השד עד ולפחות 1 אינץ 'זה מזה על מתלה במחבת קלייה 12 על 17 אינץ'. לשפשף הנותרים 1 כף שמן זית על כל שום.
מניחים ראשי שום על מתלה לצד תרנגולות.
צלי בתנור 425 עד השום רך כאשר לחוץ, על 1 שעה, תרנגולות הם משחימים היטב בשר הוא כבר לא ורוד על עצם הירך (לחתוך כדי לבדוק), 1 כדי 1 1/4 שעות; אם שום נעשה לפני תרנגולות, להעביר שום למנה ולשמור חם. להטות מיצים מתוך חללי הגוף למחבת צלייה.
לשים תרנגולות על מגש גדול, להקיף עם ראשי שום, ומקשטים עם גבעולי רוזמרין. שמירה על תרנגולות חמות, תן לנוח 5 עד 10 דקות.
לגלף תרנגולות. שיני שום נפרדות וסוחטים שום מקליפות לאכול עם עוף.
מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.