עוף צלוי עם זעפרן, אגוזי לוז ודבש
עוף צלוי עם זעפרן, אגוזי לוז, ודבש הוא ללא גלוטן, חלב חינם, וראשוני ומספק כ 4 מנות. המתכון הזה מכסה %13 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מנה אחת מכילה 367 קלוריות, 6 גר' של חלבון, ו 29 גרם שומן. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 45 דקות. אם יש לכם זנגביל טחון, מלח ים גס, בצל, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. עם כפית ציון 61% המנה הזאת טובה. מתכונים דומים: עוף צלוי עם זעפרן, אגוזי לוז ודבש, עוף צלוי עם יסמין עלה כותרת Garam Masala, זעפרן, אגוזי לוז ודבש וקינואה טבולה, ו כוסברה ועוף צלוי סומאק עם חומוס ואגוזי לוז.
הוראות
בקערה גדולה, מערבבים את חתיכות העוף עם הבצל, שמן זית, זנגביל, קינמון, זעפרן, מיץ לימון, מים, מלח ופלפל. השאירו להשרות לפחות שעה, או לילה במקרר.
מחממים התנור ל 375°f / 190°C.
מורחים את אגוזי לוז על תבנית אפייה וטוסט במשך 10 דקות, עד השחמה קלה. קוצצים בגסות ומניחים בצד.
מעבירים את העוף והמרינדה לסדין אפייה גדול מספיק כדי להתאים את הכל בנוחות. מסדרים את חתיכות העוף בצד העור למעלה ולשים את המחבת בתנור במשך כ 35 דקות.
בעוד העוף צלוי, לערבב את הדבש, מי ורדים, אגוזים יחד כדי להפוך את הדבק מחוספס.
הסר את העוף מהתנור, כפית כמות נדיבה של אגוזים להדביק על כל חתיכה, ולהפיץ אותו כדי לכסות. חזור לתנור במשך 5 עד 10 דקות, עד העוף מבושל דרך האגוזים הם חום זהוב.
מעבירים את העוף למנה ומקשטים עם הבצל הירוק הקצוץ.