עוף צלוי עם לימון ועשב ותפוחי אדמה.
עוף צלוי לימון ועשב עם תפוחי אדמה תינוק נטול גלוטן,, חלב חינם, 30 כולו, וצמחוני מנה עיקרית. מנה אחת מכילה 845 קלוריות, 47 גר' של חלבון, ו 38 גרם שומן. והוא מתאים להגשה ל 6 מנות סועדים.. גשו לסופר וקנו תפוחי אדמה חדשים, מלח כשר ופלפל, שום ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. כדי להשתמש ב הלימון אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,עוגיות לימון עם ציפוי לימון {מחווה לרוקסן} כקינוח. נסו טעם עם לימון במקום מלח: תפוחי אדמה צלויים עשב לימון, תפוחי אדמה צלויים עם עשב לימון, ו תפוחי אדמה צלויים מעשב לימון {תטעם ותגיד ימי חמישי} (מתכונים דומים).
הוראות
תראה איך להכין את המתכון הזה.
מחממים התנור ל 400 מעלות F.
יש לשטוף את העוף במים קרים, מבפנים ומבחוץ, ולאחר מכן לטפוח אותו יבש עם מגבות נייר. מתבלים את החלל במלח ופלפל, ואז ממלאים את הלימון, שום ועשבי תיבול בפנים.
מניחים את העוף, הנקה למעלה, במחבת צלייה. לקשור את הרגליים של העוף יחד עם חוט מטבח כדי לעזור להחזיק את צורתו. לזרוק את תפוחי האדמה סביב העוף. מתבלים את כל העניין עם כמות נכבדה של מלח ופלפל ורסס בשמן זית. צולים את העוף ותפוחי אדמה במשך 1 עד 1 1/2 שעות. אל תשכח למרוח את העוף עם טפטוף ולסובב את המחבת כל 20 דקות בערך כדי להבטיח עור פריך זהוב. העוף נעשה כאשר מדחום הנקרא מיידית אומר 165 מעלות F כאשר מוכנס לתוך החלק העבה ביותר של הירך (הרגליים של העוף צריך להתנועע בקלות מן השקעים מדי.)
הסר את העוף לצלחת ולתת לעמוד במשך 10 דקות, כך המיצים להתיישב בחזרה לתוך הבשר לפני גילוף.
מגישים עם תפוחי אדמה קלויים בצד.