עוף שום בקדירה עם קוסקוס ישראלי היא מנה עיקרית שמגישה 8. מנה אחת מכילה 663 קלוריות , 30 גרם חלבון ו -38 גרם שומן . , מתכון זה מכסה 22% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. למתכון הזה מ- Foodnetwork יש 7 מעריצים. אפשר ליהנות ממנו בכל עת, אבל הוא טוב במיוחד לסתיו . מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 3 שעות ו-10 דקות . זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב אחר דיאטה ללא חלב . אם יש לכם בצל ירוק, קוסקוס ישראלי, יין וחופן מרכיבים אחרים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. עם ציון של 60% , המנה הזו טובה. מתכונים דומים: עוף שום עם קוסקוס ישראלי , עוף שום עם קוסקוס ישראלי , וקדרת קוסקוס ישראלית שמנת פטה, עגבניות וחומוס .
הוראות
1
צפו איך מכינים את המתכון הזה.
2
מחממים את התנור ל-375 מעלות F.
ציוד שתשתמש בו
סוכר וניל, ועוד קצת להגשה
3
שמים את פקעות השום בתבנית קטנה וצולים אותן עד שהן רכות בסחיטה, כ-30 דקות.
מרכיבים שתצטרך
בקבוק אחד (340 גרם) רוטב חמוץ מתוק, מחולק
4
מוציאים אותם מהתנור ומצננים.
ציוד שתשתמש בו
סוכר וניל, ועוד קצת להגשה
5
כאשר פקעות השום מתקררות, פורסים את החלק העליון וסוחטים את השום הקלוי.
מרכיבים שתצטרך
חמוצים שמיר פרוסים דקים בסגנון מעדנייה
בקבוק אחד (340 גרם) רוטב חמוץ מתוק, מחולק
6
מוסיפים את השום למעבד מזון או לקערה, יחד עם גרידת הלימון, מיץ הלימון, הטימין, הכמון, פלפל אדום כתוש ומלח לפי הטעם.
מרכיבים שתצטרך
בצל ספרדי, חתוך לקוביות בגודל 1 אינץ'
שרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקיים
כסף ללא נעליים
בקבוק אחד (340 גרם) רוטב חמוץ מתוק, מחולק
בצל לבן או צהוב בינוני, 1 חתוך לרבעים ו-1 קצוץ
1/2 ראש כרוב סבוי חתוך דק
1/2 כוס יין מרסלה מתוק
ציוד שתשתמש בו
ועוד 2 כפות מי קרח
כמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסה
7
מוסיפים מעט שמן זית ומרסקים או מועכים לעיסה רופפת. עסו את התערובת על כל חלקי העוף והניחו לשבת לפחות שעה.
מרכיבים שתצטרך
צ'יפס טורטיה בטעם ליים
סטייקים של ניו יורק
8
מביאים סיר עם מים מומלחים היטב לרתיחה, על אש בינונית.
מרכיבים שתצטרך
גרעיני חמניות נוספים, אופציונלי
ציוד שתשתמש בו
1 בצלצל שאלוט קטן, פרוס דק לחצאי ירח
9
מוסיפים את הקוסקוס ומבשלים אותו עד שהוא בערך 2/3 מהבישול, כ-5 עד 6 דקות.
מרכיבים שתצטרך
6 עלים חיצוניים מרדיקיו גדול
10
מסננים ושומרים.
11
מצפים מחבת גדולה בשמן זית על אש בינונית-גבוהה.
מרכיבים שתצטרך
סטייקים של ניו יורק
ציוד שתשתמש בו
1 עד 1 1/2 כוסות שעועית מטוגנת, מחוממת היטב, מוסיפים מעט ציר עוף או מים כדי לאפשר מרקם חלק למריחה
12
מוסיפים את העוף למחבת ומשחימים אותו מכל הצדדים.
מרכיבים שתצטרך
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
ציוד שתשתמש בו
1 עד 1 1/2 כוסות שעועית מטוגנת, מחוממת היטב, מוסיפים מעט ציר עוף או מים כדי לאפשר מרקם חלק למריחה
13
מוציאים אותו לצלחת, מסננים את השומן ומוסיפים את הבצל והסלרי. מתבלים במלח, לפי הטעם, ובפלפל האדום הכתוש. מכסים ביין לבן, מגרדים את כל הקראד בתחתית התבנית ומבשלים את הבצל והסלרי במשך 7 עד 8 דקות. מערבבים פנימה את רסק העגבניות ומבשלים עוד 2 דקות.