עוף של אוהב פטריות
עוף של אוהב פטריות נטול גלוטן, וקמאיות מנה עיקרית. חלק אחד של המנה הזאת מכיל בערך 55 גרם חלבון 16 גרם של שומן, וסך הכל 390 קלוריות. והוא מתאים להגשה ל 4 מנות סועדים.. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 30 דקות. אם יש לך שיני שום, שאלוט, שמן זית, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. עם כפית ציון של 72% המנה הזאת די טובה. מתכונים דומים: מרינרה של חובב פטריות, עוף אוהב מיונז, ו עוף של חובב שום.
הוראות
מחממים שמן זית במחבת גדולה וכבדה אטומה (לא דביקה) על חום גבוה עד שהשמן חם אבל לא מעשן.
מוסיפים חזה עוף, בצד העליון למטה, ומבשלים עד הזהב, 2 עד 3 דקות. תהפוך את העוף.
להוסיף שאלוט ושום למחבת עם עוף, ערבוב מדי פעם כך שום לא לשרוף, עד שאלוט הם רכים ושקופים, 3 עד 4 דקות.
מוסיפים מרק בשר בקר, זרעי טימין, פטריות, 1/2 כפית. מלח, ו 1/4 כפית. פלפל ומבשלים עד התערובת מתחילה לרתוח, על 1 דקה.
כסה את המחבת והכניס לתנור.
אופים 14 עד 16 דקות, או עד עוף הוא רק מבושל דרך (לחתוך כדי לבדוק).
תערובת פטריות מרק העונה עם מלח ופלפל לפי הטעם. מחלקים ירקות בין 4 צלחות מעוטרות או קערות פסטה רדודות, מעל כל אחד עם חתיכת עוף, ורוטב כפית על כל.
מקשטים עם טימין קצוץ gruyere.