פודינג חלב סויה מאודה
מחפשים מתכון ששומר על הגזרה? ואינו מכיל גלוטן, ומתכון טבעוני יש 63 קלוריות, 5 גר' של חלבון, ו 2g של שומן למנה. והוא יספק כ 4 מנות. המתכון הזה מכסה %6 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. 3 אנשים הכינו את המתכון הזה והיו עושים את זה שוב. אם יש לכם nigari, פטריות, מירין, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. נסו פודינג חלב ג'ינג'ר מאודה, פודינג מאודה סיני, ו פודינג מאודה מתובל (מתכונים דומים).
הוראות
מדוד את חלב הסויה הקר בקנקן בגודל רבע גלון ומתבלע אותו ברוטב מירין וסויה.
מוסיפים את תערובת nigari ומערבבים בעדינות לשלב. נסה לא ליצור כל קצף כפי שאתה מערבבים.
בחר בין גרסת הסתיו ואת גרסת האביב, ולאחר מכן לחלק את הפטריות או יורה במבוק גבעול אספרגוס בין 4 ל 6 כוסות 1 כוס heatproof 1. בעדינות לשפוך את כל אבל על 1 כף של תערובת חלב סויה לתוך הכוסות, מחלק אותו באופן שווה. השאר את כף 1 בקנקן. אל תדאג אם חלק מהירקות לצוף אל פני השטח, אבל להיזהר לא לשלב אוויר כפי שאתה לשפוך. בועות אוויר יהיה להשחית את המראה הסופי של המנה, כך בועות על פני השטח של חלב סויה צריך להיות lanced או גרר לצדדים עם קצה קיסם והוסר.
מוסיפים את מיטסובה קצוצה או קצה אספרגוס פרוס לחלב הסויה השמורה בקנקן המדידה ומניחים בצד.
מניחים את הכוסות המלאות באוניית קיטור שטוחה בעלת תחתית המצוידת במכסה מוגן בד. הגדר את הספינה מעל חום בינוני. ברגע שאתה שומע את המים רותחים, להנמיך את החום כדי לשמור על זרימה עדינה מאוד של קיטור. אדים לא נגעו במשך 8 עד 12 דקות (זמן רב יותר עבור נבטי במבוק חתוכים לקוביות או כוסות עמוקות יותר). בזהירות להחליק את המכסה לצד אחד כדי לבדוק את ההתקדמות. קצת נוזל צלול היה צריך להיווצר בקצה של כל כוס. אם אין, הכנס קיסם לתוך מרכז רפרפת. אם הקיסם מראה סימנים של שאריות חלב סויה רופף, לשחזר את הספינה ומבשלים עוד 2 דקות. אם זה יוצא נקי, להמשיך לשלב הבא.
בזהירות לארגן את עלי מיטסובה ספוג חלב סויה או עצות אספרגוס על גבי כל פודינג. אם אתה מיומן בשימוש במקלות אכילה ארוכים, שלב זה יהיה קל לעשות ואתה תגביל את החשיפה שלך אדים בוערים. אם לא, השתמש מלקחיים מוחזקים עם מחזיק סיר כדי למנוע שריפת הידיים. לכסות מחדש את הספינה ואת קיטור במשך 2 עד 3 דקות יותר.
כבו את החום (אם משתמשים בטווח חשמלי, הסירו את ספינת הקיטור מהתנור) ואפשרו לרפרפת להתיישב ללא הפרעה למשך 2 עד 3 דקות. השתמש בזהירות בעת הסרת המכסה של הספינה כדי למנוע כוויות מקיטור לכוד. אחזר את פודינג עם מחזיקי סיר ו / או מלקחיים.
אם יש לך מכסים לכוסות בודדות, לכסות את פודינג כפי שאתה להסיר אותם מן הספינה. אם אין לך מכסים ואתה צריך להחזיק את פודינג חם במשך כמה דקות, להגדיר חתיכת נייר קלף על כל פודינג, להיות זהיר כדי לאזן אותו על שפת הכוס, ולאחר מכן לעגן אותו עם צלחת קטנה או צלחת שטוחה אחרת. שימוש בנייר כסף כדי לשמור על הכוסות חמות אינו מומלץ, כי עיבוי נוצר בקלות על החלק התחתון ומטפטף על פודינג, pockmarking אותם.
מגישים מהר ככל האפשר, עם כפיות.
כשאתם מסירים את הכוסות, הניחו אותם על מתלה כדי להתקרר, חשופים. כאשר הקיטור כבר לא נראה לעין, השתמש ברצועות של מגבת נייר או מקלות עם קצה כותנה כדי למחוק כל נוזל שייתכן שהצטבר על פני השטח. מכסים את הפודינג בנוחות בניילון נצמד, מניחים במקרר ומקררים לפחות 2 שעות או עד 24 שעות. כאשר מוכן לשרת, להסיר את לעטוף פלסטיק לשרת עם כפיות.
Reprinted with permission from Kansha: Celebrating Japan ' s Vegan And צמחוני Traditions by Elizabeth Andoh, copyright © 201
Published by Ten Speed Press, a division of Random House, Inc.