פודינג לחם אפרסק
פודינג לחם אפרסק הוא צמחוני קינוח. מנה אחת מכילה 503 קלוריות, 11 גר' של חלבון, ו 17 גרם שומן. והוא מתאים להגשה ל 8 מנות סועדים.. גשו לסופר וקנו סוכר, לחם בן יום, אפרסקים ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 2 שעות. נסו פודינג קרמל אפרסק, פודינג לחם אפרסק-אוכמניות, ו פודינג לחם קינמון-אפרסק (מתכונים דומים).
הוראות
חמאה 8 ramekins (8 עוז. כל). שים חתיכות לחם בקערה גדולה ויוצקים בחלב.
בואו לספוג, ערבוב מדי פעם, כ -30 דקות.
בינתיים, במחבת גדולה מעל חום בינוני, להמיס 6 כפות. חמאה וסוכר 3/4 כוס.
מוסיפים אפרסקים ומבשלים 1 עד 2 דקות כדי לשחרר מיצים. מסננים לתוך קערה קטנה; מיצי מילואים.
להקציף ביצים, 1 כוס סוכר, וניל, קינמון, ואגוז מוסקט.
יוצקים על לחם ומערבבים לשלב. מקפלים באפרסקים.
תערובת כפית לתוך ramekins ולהגדיר במחבת צלייה גדולה. לשים מחבת צלייה בתנור ולמלא מחבת עם מים חמים מאוד לבוא באמצע הדרך למעלה הצדדים של ramekins.
אופים עד פודינגים נפוחים ומוצקים כאשר לחוץ, על 45 דקות.
מבשלים מיצים שמורים עד מהביל.
מגישים פודינג עם רוטב וקצפת.