פולו אל מטונה
אם יש לך בערך 24 שעות ו-50 דקות לבלות במטבח, Pollo al Mattone עשוי להיות מתכון מדהים ללא גלוטן, ללא חלב, פליאוליטי ומתכון ראשוני לנסות. תמורת 4.81$ למנה מקבלים מנה עיקרית שמגישה 2. מנה אחת מהמנה הזו מכילה כ-80 גרם חלבון, 79 גרם שומן ובסך הכל 1123 קלוריות. גשו לסופר וקנו ציר עוף, פתיתי פלפל, שום ועוד מספר מצרכים כדי להכין אותו היום. 57 אנשים התרשמו מהמתכון הזה. אם לוקחים בחשבון את כל הגורמים, המתכון הזה זוכה לציון של 86%, וזה נהדר. אם אהבתם את המתכון הזה, תסתכל על המתכונים הדומים הבאים: פולו אל מטונה: עוף מתחת לבנה, פוסין אל מטונה ועוף קלברי אל מטונה.
הוראות
צפו איך מכינים את המתכון הזה.
ציוד מיוחד: משקולות כגון לבנים מכוסות בנייר כסף או מחבת סוטאז' מברזל יצוק
בקערה קטנה מערבבים את השום, הפלפל האדום הכתוש, גרידת הלימון והמיץ, הרוזמרין, הפימנטון והכמון.
מטפטפים שמן זית עד שהתערובת הופכת לעיסה.
מניחים את העוף בקערה גדולה ומעסים עם תערובת התבלינים.
מניחים למרינדה במשך 12 עד 24 שעות במקרר או שעתיים בטמפרטורת החדר.
* אם מקררים את העוף, הוציאו מהמקרר 45 דקות עד שעה לפני הבישול כדי שהעוף יגיע לטמפרטורת החדר.
מחממים את התנור ל-400 מעלות F.
מצפים מחבת גדולה בשמן זית ומביאים לאש גבוהה. מתבלים את העוף במלח ופלפל.
מניחים את העוף הכבוש במחבת, צד העור כלפי מטה. משמנים את התחתית של מחבת סאפה גדולה נוספת, הניחו אותה על גבי הפרגיות והניחו לבנים או משקולות במחבת השניה. מבשלים את העוף עד שהעור מתחיל להשחים, כ-5 דקות.
הכניסו את הגפרור כולו לתנור שחומם מראש למשך כ-15 דקות.
מוציאים את התבניות מהתנור ומוציאים את המשקולות ואת התבנית העליונה. בשלב זה העור צריך להיות מקסים וחום כהה. בדקו את מידת העשייה של העוף, הוא צריך להיות מבושל אך עדיין עסיסי ועסיסי.
מוציאים את הפרגיות מהמחבת ושומרים על מגש גדול.
מסירים את עודפי השומן מהסיר ומוסיפים את היין הלבן. מבשלים על אש גבוהה עד שהיין מצטמצם ביותר מחצי.
מוסיפים את ציר העוף, מתבלים במלח ומצמצמים לחצי.
מסדרים עוף על צלחות הגשה או מגש. כף את המיצים מעל. טעים כמו עוף!