פונוקוקור איסלנדי
פונוקוקור איסלנדי הוא צמחוני הר ד ' אובר. מנה אחת של מנה זו מכילה כ 3 גרם חלבון, 8 גרם שומן, ובסך הכל של 121 קלוריות. מתאים ל-16 מנות. 1 אדם התרשמו מתכון זה. גשו לסופר וקנו שמנת כבדה, הל הקרקע, ביצים, ועוד מספר מצרכים כדי להכין את המנה הטעימה הזו. מההכנה לצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 1 שעה. החלטנו את המתכון הזה מגיע ציון כפית של 12%. הציון הזה לא כל כך מדהים. נסו עוגת חג המולד האיסלנדית, פודינג אורז איסלנדי, ו אספרגוס איסלנדי ואפיית חזיר (מתכונים דומים).
הוראות
צפו כיצד להכין את המתכון הזה.
בקערה בינונית מנפים יחד את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה, המלח, הל ואגוז המוסקט ומניחים בצד. בקערה אחרת מקציפים את הביצים לתערובת אחידה. בסיבובים מתחלפים מוסיפים לביצים מחצית מתערובת הקמח ומחצית החלב, תוך הקצפה עד לאיחוד; חזור עם יתרת הקמח והחלב.
מערבבים פנימה את השמנת והווניל.
תן לבלילה לשבת 30 דקות, בקירור.
מחממים מחבת קרפ על אש בינונית-גבוהה. משפשפים עם מקל חמאה לציפוי קל של התבנית-החמאה צריכה להקציף אך לא להשחים. מערבבים 3 עד 4 כפות בלילה לתבנית, מטה את התבנית לכיסוי דק ואחיד של כל המשטח. כאשר הקצוות מזהיבים (לאחר כ-30 שניות), הופכים את הלביבה בעזרת מרית אופסט או שרת פאי, ומשחימים את הצד השני. הפוך את התבנית הפוכה מעל צלחת גדולה, והשליך את הלביבה על הצלחת. חזור על הפעולה עם הבלילה שנותרה.
מגישים מיד, או עורמים את הלביבות בשכבת קלף בין כל אחת מהן. הם יכולים להיות עטוף בחוזקה פלסטיק קפוא, או בשימוש בתוך 2 ימים (מאוחסן עטוף בטמפרטורת החדר).