פיצה ונציאנית מתוקה: Pinza
המתכון פיצה ונציאנית מתוקה: Pinzan מוכן בעוד כ-10 שעות וזה בהחלט עצום צמחוני ומתאים לאוהבי מזון ים תיכוני. מתאים ל-12 מנות. מנה אחת מכילה 280 קלוריות, 5 גר' של חלבון, ו 12 גרם שומן. גשו לסופר וקנו שקדים, סוכר מגורען, שמן זית ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. מתכונים דומים: PINZA מתוק לחם הפסחא, פיצה מגולגלת ונציאנית, ו סרדינים ונציאניים.
הוראות
מוסיפים את השמרים למים החמים, ערבוב להתמוסס. לאחר מכן מוסיפים 2 ביצים, חצי סוכר ומערבבים היטב.
מוסיפים 1/2 כוס הקמח, ערבוב לערבב היטב, ומוסיפים קצת יותר במידת הצורך כדי ליצור כדור קטן של בצק המתנע.
מוסיפים חצי מהחמאה, מערבבים כדי לשלב, ואז מניחים את הבצק המתנע לתוך קערת ערבוב מקומטת קלות. מכסים את הקערה במגבת מטבח לחה, ומניחים במקום חם (כמו מעל המקרר).
תן את שאר המתנע במשך 1 שעה.
מניחים את הבצק למיקסר עם חיבור וו.
מוסיפים את הקמח הנותר, את הסוכר הנותר ואת החמאה הנותרת.
מוסיפים את המלח, 1 חלמון ביצה ומערבבים שוב על בינוני במשך 10 דקות.
תן את שאר הבצק וכתוצאה מכך, מכוסה, במשך 5 שעות.
מחממים התנור ל 350 מעלות F.
חמאה קלה וקמח מחבת springform 9 אינץ'. על משטח מקומח קל, מגלגלים בעדינות את הבצק לעיגול 8 אינץ', בעובי של 1/2 אינץ'. בעדינות להניח את הבצק למרכז המחבת, משאיר גבול קל כל הדרך סביב בין הבצק לצדדים המחבת.
באמצעות מזלג, לטאטא את הנותרים 1 חלמון ביצה ולהוסיף 1/2 כפית של שמן זית כתית. מברשת קלה את הביצה לשטוף מעל החלק העליון של הבצק.
מפזרים את פרוסות השקדים על החלק העליון ומניחים את המחבת בתנור.
אופים עד "פיצה" הוא חום זהוב בהיר, על 1 שעה.
מקשטים עם אבקת סוכר ומגישים.