פיצה עוף ארטישוק
פיצה עוף ארטישוק היא מנה עיקרית שמגישה 8. תמורת $1.89 למנה , מתכון זה מכסה 15% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. חלק אחד של המנה הזו מכיל בסביבות 19 גרם חלבון , 29 גרם שומן , ובסך הכל 431 קלוריות . אדם אחד הכין את המתכון הזה והיה מכין אותו שוב. מתכון זה אופייני למטבח הים תיכוני. המתכון הזה מטעם Taste of Home דורש זיתים, חזה עוף, שמן זית ובצק עלים. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 25 דקות . בכל השיקולים, החלטנו שהמתכון הזה ראוי לציון של 43% . מתכונים דומים: פיצה צ'יזי עוף וארטישוק , פיצה בייקון וארטישוק עוף , ופיצה עוף וארטישוק בגריל .
הוראות
על משטח מקומח קלות, מרדדים מאפה לתבנית של 15 אינץ'. x 10 אינץ'. x 1-in. מַלבֵּן.
העבר ל-15 אינץ' לא משומן. x 10 אינץ'. x 1-in. תבנית אפיה. דוקרים את המאפה היטב בעזרת מזלג.
אופים ב-400 מעלות למשך 11-13 דקות או עד להשחמה קלה.
בינתיים, במחבת גדולה מטגנים את העוף והבצל בשמן עד שמיצי העוף מתבהרים. מערבבים פנימה את העגבניות, הארטישוק, הזיתים והאורגנו.
מורחים רוטב אלפרדו על הקרום. בעזרת כף מחוררת, כף תערובת עוף על רוטב; מפזרים את הגבינה.
אופים 5 דקות או עד שהגבינה נמסה.
יין מומלץ: סנג ' ובזה, שיראז, יין ברברה
פיצה עובדת ממש טוב עם סנג'ובזה, שיראז ויין ברברה. היין הטוב ביותר לפיצה תלוי בתוספות! פיצה ברוטב אדום תדרוש יין אדום עם מעט חומציות, כמו ברברן או סנגיובזה. מוסיפים פפרוני או נקניק ואפשר להעז יותר עם סירה. יין אחד שאתה יכול לנסות הוא Brancaia Chianti Classico Riserva. יש לו 4.5 מתוך 5 כוכבים ובקבוק עולה כ-38 דולר.
![Brancaia Chianti Classico Riserva]()
Brancaia Chianti Classico Riserva
קיאנטי קלאסיקו ריזרווה זו מציגה ניחוחות של פירות טרופיים ושחורים, עם תווים של אגוזים ושקדים על החך. ליין זה, המעוצב מענבי הסנג'ובזה המשובחים ביותר משניים מכרמי האחוזה שלנו, ברנקאיה ואחוזת פופי, יש יין זה בעל צבע צפוף, אדום-אודם וסיומת ארוכה וארומטית. תערובת: 80% סנג'ובזה, 20% מרלו