פלאן שוקולד-גבינה שמנת עם רוטב היביסקוס
מתכון שמנת שוקולד גבינה פלאן עם רוטב היביסקוס מוכן בערך בעוד 45 דקות. והוא בהחלט סופר ללא גלוטן וצמחוני ומתאים לאוהבי מזון אירופאי. והוא יספק כ 12 מנות. מנה זו מכילה סביב 10 גרם חלבון 20 גרם של שומן, וסך הכל 419 קלוריות. המתכון הזה מכסה %12 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. אם יש לך תרמילי אניס כוכב, רוטב היביסקוס, סוכר, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. מתכון זה מ Epicurious יש 1 אוהדים. נסו עוגיות שוקולד והיביסקוס עם היביסקוס-Ganache חדורים, Guavan And Cheese Flan (Flan de Guayaba y Queso), ו פלאן דה קווסו - גבינת שמנת פלאן (מתכונים דומים).
הוראות
מחממים התנור ל 177°. להפריש מחבת כיכר 8 x 4 אינץ (קיבולת כוס 4), מחבת עוגה עגולה 10 אינץ', או שנים עשר ראמקינס 4-אונקיה. הכינו צלחת חסינת חום או מחבת לפחות 3 אינץ ' עמוק כי הוא גדול מספיק כדי להחזיק את המחבת או ramekins בנוחות.
כדי להפוך את הקרמל, לשלב את הסוכר במחבת קטנה עם המים ולהביא לרתיחה מעל חום בינוני, צופה בזהירות עד התערובת מתעבה להיראות כמו סירופ, בועות במהירות, והופך צבע קרמל עשיר. יוצקים במהירות את הקרמל החם למחבת העוגה (או ramekins) ומערבלים כדי מעיל התחתון(ים) וצדדים באופן שווה לפני התערובת מתקשה. תניח בצד ותן להתקרר בזמן שאתה מכין את הפלאן.
כדי להפוך את פלאן, לשלב את כל חלב חלב מרוכז בסיר.
מוסיפים את הרום, אניס כוכב, מקלות קינמון, אניסיד, תמציות וניל ושקדים, שעועית וניל ואת הזרעים, מוסקט, ומלח. מביאים בקושי לרתיחה, להפחית את החום לנמוך, ומבשלים בעדינות במשך 2 עד 3 דקות.
מוסיף את השוקולד, ערבוב עם כף עץ כדי לעזור לו להמיס ולהשתלב.
הסר מהחום ותן לתערובת השוקולד המתובלת להתקרר לטמפרטורת החדר. כאשר התערובת היא מגניב, להסיר את שעועית וניל, מקלות קינמון, כוכב אניס עם מזלג או כף מחורץ.
בינתיים, מחממים התנור ל 168°. להקים אמבט מים חמים על ידי הכנת קומקום של מים רותחים ותבנית אפייה גדולה מספיק כדי להחזיק את מחבת העוגה (או ramekins).
עם כף עץ, לנצח את גבינת שמנת בקערת ערבוב גדולה עד שהתרכך. מקציפים בחלמונים וביצים שלמות, אחד בכל פעם, באמצעות מקציף או מיקסר חשמלי. לאט להוסיף את תערובת שוקולד מקורר, לטאטא להתמזג לחלוטין. מסננים את התערובת דרך מסננת בינונית לתוך מחבת עוגה מצופה קרמל או ramekins.
מניחים את המחבת או ramekins בתבנית הגדולה השמורה, להחליק לתוך התנור, בזהירות לשפוך מספיק מים חמים לבוא באמצע הדרך החוצה של מחבת העוגה או ramekins.
אופים את פלאן גדול במשך כשעה 1; אופים את ramekins במשך 30 עד 40 דקות. אל תצפה שהפודינג יהיה במרכז.
הסר מהתנור, הרם ממרחץ המים, ותן להתקרר לטמפרטורת החדר. מקררים במחבת לפחות 3 שעות לפני הפיכת פלאן החוצה על מגש (או מנות בודדות).
וריאציה: עבור שמנת, גלידת שוקולד עשירה, להמשיך עם אותו מתכון. לקרר את הפלאן בן לילה. למחרת, לגרוף את פלאן ואת קרמל נמס לתוך מיכל של מכונת גלידה ולעבד על פי הוראות היצרן. להקפיא בערך 1 שעה עבור טעם אופטימלי ומרקם שמנת. עושה בערך 4 1/2 כוסות גלידה.
Reprinted with permission from The New Taste of Chocolate by Maricel Presilla, © 2009 Ten Speed Press
מריסל פריסילה היא היסטוריונית קולינרית המתמחה במזונות של אמריקה הלטינית וספרד. היא בעלת דוקטורט בהיסטוריה ספרדית של ימי הביניים מאוניברסיטת ניו יורק וקיבלה הכשרה רשמית באנתרופולוגיה תרבותית.ד " ר פרסלה עשה מחקר רב על החקלאות באמריקה הלטינית—עם דגש מיוחד על גידולים טרופיים, קקאו וחקלאות וניל, וייצור שוקולד. היא נשיאת חברת גראן קקאו (Gran Cacao), חברת שיווק ומחקר מזון באמריקה הלטינית המתמחה במכירת פולי קקאו מובחרים מאמריקה הלטינית. היא השלימה ספר בישול לטיני אמריקאי מקיף עבור W. W. Norton ותרמה מאמרים עבור Saveur, Food & Wine, Food Arts, And Gourmet.היא כותבת טור מזון שבועי עבור מיאמי הראלד והוא נוח כמו שיט במורד האורינוקו כדי לאסוף מתכונים בתחום כפי שהיא מבשלת ב Zafraand Cucharamama, המסעדות הפאן-לטיניות שלה בהובוקן, ניו ג ' רזי. בשנה שעברה היא פתחה Ultramarinos, חנות אמריקה הלטינית ואטליה בישול, גם בהובוקן, ניו ג ' רזי, שם היא מוכרת מרכיבים לטיניים, מזונות מוכנים, שוקולדים מובחרים וקקאו כחול, קו משלה של כמהין עם טעמים לטיניים.
יין מומלץ: Tempranillo, אלברינו, Grenache
ספרדית ניתן לזווג עם Tempranillo, Albarino, ו Grenache. כאשר זיווג יין עם מנות ספרדיות, למה לא בצע את הכלל "מה גדל יחד הולך ביחד"? אנו ממליצים albariño עבור יין לבן garnachan ו tempranillo עבור אדום. יין אחד אתה יכול לנסות הוא וינה Herminia ליידי תווית Herminia Tempranillo. יש לו 4.6 מתוך 5 כוכבים ובקבוק עולה בערך 14 דולר.
![Vina Herminia ליידי תווית Herminia Tempranillo]()
Vina Herminia ליידי תווית Herminia Tempranillo
יין לכבוד אישה, נמרצת, לא קונפורמיסטית ונחושה, הרמיניה. היא עמלה ללא לאות לטובת הקהילה שלה לחקירה ומאתגרת את הנורמות שנקבעו של זמנה. כריזמטי, מחויב, חלוץ. Herminia, האישה כי השראה Bodegas Viña Herminia. צבע דובדבן בהיר ויפה. מאוד טרי ופירותי, עם ניואנסים וניל עדינים. עגול וחלק על החיך, עם טאנין רך ונעים. יין בלתי נשכח שנועד לעורר את הסיפורים המדהימים שלך וליצור רגעים בלתי נשכחים.