פנה עם אספרגוס, אפונה, פטריות ושמנת
תמיד כיף שיש עוד מתכון של מנות ראשונות, אז תנו הזדמנות ל פנה עם אספרגוס, אפונה, פטריות ושמנת. מתאים ל-40 מנות. מנה אחת מכילה עד 4 גר' של חלבון, 7 גרם של שומן, וסך הכל 137 קלוריות. לך לחנות ותביא שמנת כבדה, גבינת פרמג'יאנו-רג' יאנו, שמן זית ועוד מספר מצרכים כדי להכין את המנה הטעימה הזו. זמן הכנת המתכון כ 40 דקות. נסו פנה עם עוף, פטריות בר ואפונה, פנה עם אספרגוס, מרווה ואפונה, ו פנה עם אספרגוס, מרווה ואפונה (מתכונים דומים).
הוראות
מחממים מחבת ברזל יצוק גריל.
מברישים את האספרגוס בשמן זית ומתבלים קלות במלח ופלפל. גריל את האספרגוס על חום גבוה, מסתובב, עד שהוא חרוך קלות מאוד רך, על 6 דקות.
חותכים את האספרגוס לאורכים 1 אינץ'.
במחבת גדולה מאוד, עמוקה, מחממים את 3 כפות שמן זית.
מוסיפים את שאלוט ומבשלים על חום מתון עד ריחני, על 1 דקה.
מוסיפים את השיטאקה, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים, מערבבים פעם או פעמיים, עד שהפטריות זהובות ועדינות, בערך 8 דקות.
מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה. מבשלים עד מעט מופחת, על 4 דקות.
בינתיים, בסיר גדול של מים מלוחים רותחים, לבשל את הפסטה עד אל דנטה.
מסננים את הפסטה, בהזמנת 3/4 כוס מי הבישול.
מוסיפים את הפסטה למחבת יחד עם האספרגוס, אפונה וגבינה מגוררת וזורקים היטב.
מוסיפים את מי הפסטה השמורים ומבשלים, משליכים, עד הפסטה מצופה יפה. מתבלים את הפסטה במלח ופלפל ומערבבים את הפטרוזיליה.