פריטטה תפוחי אדמה וירקות
. זוהי אפשרות טובה אם הנכם רגישים לגלוטן, גשו לסופר וקנו קישואים, עגבניות, גבינת מוצרלה ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן הכנת המתכון כ 25 דקות. נסו פריטטה ירקות מצופה תפוחי אדמה, פריטטה ירקות בטטה ואביב, ו פריטטה ירקות (מתכונים דומים).
הוראות
מחממים את המטגן בתנור שלך.
במחבת עם ידית אטום למים מחממים את השמן ואת הבצל הטחון, שום ופלפל ירוק על אש נמוכה.
לטגן עד ירקות הם רק מכרז אבל לא השחמה.
מוסיף את הקישואים ולהמשיך לבשל, ערבוב מדי פעם, עד פריך במכרז.
מוסיפים את תפוחי האדמה, מערבבים היטב לשלב, וממשיכים לבשל, ערבוב לעתים קרובות, עד תפוחי האדמה מחוממים דרך ומתחיל להיצמד למחבת.
לאחר מכן מוסיפים את העגבניות ואת הזיתים השחורים, מערבבים היטב כדי לשלב עם שאר החומרים, ומבשלים רק עד שהעגבניות החלו לוותר על המיץ שלהם.
לנצח את הביצים עם מלח, פלפל, אורגנו, קאיין. כאשר כל הירקות מבושלים, יוצקים את הביצים עליהם
מסדרים את פרוסות העגבניות על גבי הביצים ומפזרים את המוצרלה והפרמזן על פרוסות העגבניות. מבשלים בעדינות על אש נמוכה עד הביצים כמעט להגדיר (הם יהיו המשרד סביב הקצוות קצת נוזל באמצע).
להחליק את המחבת מתחת לטוחן במשך דקה או שתיים, עד הביצים נקבעים באופן מלא והגבינה נמסה והחל חום.