צ'אמפ.
צ'אמפ יכול להיות רק הצד המנה שאתה מחפש. מתאים ל-4 מנות. חלק אחד של המנה הזאת מכיל בערך 10 גרם חלבון 15 גרם של שומן, וסך הכל 411 קלוריות. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. אם יש לך מלח ופלפל, חמאה, בצל ירוק, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב ללא גלוטן וצמחוני דיאט. מתכונים דומים: אלוף חרדל, אלוף אירי, ו אלוף רוטבגה.
הוראות
לשפשף את תפוחי האדמה ומרתיחים אותם במעילים שלהם. דק קוצצים את הבצל הירוק. מכסים את הבצל הירוק עם חלב קר ומביאים לאט לרתיחה. מבשלים במשך כ 3 עד 4 דקות, ואז לכבות את החום ולהשאיר להחדיר. לקלף ולרסק את תפוחי האדמה טריים מבושלים, ובעוד חם, לערבב עם חלב רותח בצל ירוק. הכה בחלק מהחמאה. מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל טחון טרי.
מגישים בתוך אחת גדולה או ארבע קערות בודדות עם ידית של חמאה נמסה במרכז.
Champ ניתן לשים בצד ומחומם מאוחר יותר בתנור מתון ב 350 ° F. לכסות בנייר כסף בזמן שהוא מחמם, כך שהוא לא מקבל עור.
מוסיפים 2 עד 3 כפות של פטרוזיליה קצוצה טרי לחלב, מביאים לרתיחה במשך 2 או 3 דקות בלבד, כדי לשמר את הטעם והצבע הטריים. הכה לתוך פירה ומגישים חם.
תחליף עירית קצוץ טרי לפטרוזיליה.
משרים כמה אגרופי אצות במים קרים במשך שעה או יותר.
מסננים ונזיד בחלב עד במכרז, כ 3 שעות.
תוסיף חמאה טובה ופלפל ותכניס לפירה. תטעם ותתקן את התיבול.
אלוף מיוחד זה יכול להתבצע רק במשך כמה שבועות כאשר אפונה ירוקה טרי היו בעונה. מבשלים את האפונה בחלב מלוח רותח עם קמצוץ של סוכר עד במכרז.
מוסיפים לפירה וחובטים יחד בדרך הרגילה.
Reprinted with permission from Irish Traditional Cooking by Darina Allen, (C) 1995 (reprinted 2005)