צדפות ים עם רוטב חמאה לימון
צדפות ים עם רוטב חמאה לימון דורש כ 45 דקות מההתחלה ועד הסוף. והוא מתאים להגשה ל 6 מנות סועדים. מנה אחת מכילה עד 10 גרם חלבון 5 גרם של שומן, וסך הכל 324 קלוריות. המתכון הזה מכסה %11 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. לכו לחנות ותרימו שיער של מלאך, פלפל, פטרוזיליה שטוחה ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. נסו צדפות ים אפויות עם ציפוי פריך ללא גלוטן, סוליית לימון עם צלפים וקרוטונים ברוטב חמאה חום, ו צדפות ברוטב חמאת לימון (מתכונים דומים).
הוראות
מפזרים צדפות עם פפריקה, פלפל ושום.
מחממים מחבת nonstick גדולה מעל חום בינוני גבוה עד חם. ממיסים 1 כף חמאה במחבת; מוסיפים חצי צדפות. לבשל צדפות 2 דקות בכל צד.
העברה למגש הגשה; להתחמם. חזור עם שאר החמאה והצדפות.
מוסיפים יין, מיץ לימון ומלח למחבת; תן להתבשל 30 שניות או עד הנוזל מצטמצם זיגוג.
יוצקים על צדפות; מפזרים פטרוזיליה.
מקשטים עם פלחי לימון, אם תרצה.