צדפות צרובות עם שומר מוקפץ, כתום ובצל אדום
צדפות צרובות עם שומר מוקפץ, כתום, ובצל אדום נטול גלוטן,, ראשוני וצמחוני ומספק כ 4 מנות. מנה אחת מכילה עד 2 גר' של חלבון, 7 גרם של שומן, וסך הכל 110 קלוריות. המתכון הזה מכסה %7 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. לא הרבה אנשים עשו את המתכון הזה, לך לחנות ותביא צדפות ים, חמאה, מלח ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 15 דקות. נסו צדפות צרובות עם מלפפונים מוקפצים, צדפות צרובות עם שומר וסלט אשכוליות, ו צדפות צרובות עם עגבניות-שומר להתענג (מתכונים דומים).
הוראות
צדפות מתייבשות עם מגבות נייר.
מפזרים צדפות עם 1/4 כפית מלח ו 1/8 כפית פלפל.
מחממים 1 1/2 כפיות שמן במחבת nonstick גדולה מעל חום בינוני גבוה.
מוסיפים צדפות; מבשלים 3 דקות בכל צד.
הסר צדפות מהמחבת; להתחמם.
מוסיפים מיץ תפוזים למחבת; מבשלים 2 דקות.
מוסיפים חמאה, ערבוב להמסה.
חום שנותר 1 1/2 כפיות שמן במחבת nonstick גדול מעל חום בינוני גבוה.
מוסיפים פרוסות שומר ובצל; מטוגנים 3 דקות. מערבבים בבריכות שומר, נשאר 1/4 כפית מלח, נשאר 1/8 כפית פלפל, ופרוסות תפוז.
מגישים עם: לחם מחיטה מלאה עם רוטב טבילה-מנטה
צדפות ים גדולות נהדרות עבור מקור חלבון מהיר וממלא בכל לילה בשבוע. הם יכולים להיות צרוב או מרוסק ולאחר מכן הוסיף סלטים ופסטות או מוגש סולו כמנה ראשונה. הטעם המתון שלהם ערעור אוניברסלי לגרום להם מארח טוב עבור טעמים מורכבים.