צדפים רכים עם רוטב חמאת הדר-זעפרן
גשו לסופר וקנו חניתות אספרגוס טריות, מיץ תפוזים, מלח כשר ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. מתכונים דומים: כריכי סרטן עם חמאת בוטנים מוקפצים עם סלסה עגבניות, סרטן פגז רך מצופה פנקו עם רוטב פונזו ג'ינג'ר, ו סרטני הצדפה הרכים של שילה עם רוטב חמאת לימון.
הוראות
להביא מיץ תפוזים הבא 3 מרכיבים לרתיחה בסיר בינוני; להרתיח מעל חום בינוני גבוה עד מופחת כ 1/2 כוס. להפחית את החום נמוך; להקציף בחמאה, 1 חתיכה בכל פעם, עד בשילוב.
הסר מהחום; מערבבים בשרוויל, מלח ופלפל.
לדלות סרטנים בקמח רק עד מצופה קלות.
חום 2 כפות שמן במחבת nonstick גדול מעל חום בינוני גבוה. כאשר השמן חם, מוסיפים חצי מהסרטנים, מלמעלה למטה; מטגנים 2 עד 3 דקות בצד, עד הזהב, מוסיפים עוד שמן, במידת הצורך.
מסננים סרטנים על מגבות נייר, ולאחר מכן להעביר גיליון אפייה בתנור 200 כדי להתחמם. חזור עם שאריות שמן וסרטנים.
מגישים סרטנים עם אספרגוס וקוסקוס; טפטוף עם רוטב חמאה.
"מישהו אמר זעפרן הדרים? נשמע כמו תבנית קלאסית לסוביניון בלאן. לעומת גרסאות אור, רזה מצרפת, Artesa סוביניון בלאן רזרב (25$), כמו גרסאות אמריקאיות רבות, נוטה להיות קצת יותר שמנת כי זוגות היטב עם סרטן מרוסק עשיר. אבל יהיה לו גם שפע של העשב האופייני של הענבים -- התאמה מספקת עם האספרגוס, שטעם יוצא דופן לעתים קרובות עושה את זה בעיה-ילד ליין."מארק אולדמן