צלי סיני בהשראה יפנית
המתכון הזה מתאים לרגישים לגלוטן וחלב. עם כפית ציון של 72% המנה הזאת די טובה. נסו סלט ביף ואטריות בהשראה יפנית, בישול איטי צלי בלסמי, ו קל צלי בקר בלסמי-פחמימות נמוכות ללא גלוטן (מתכונים דומים).
הוראות
מתבלים את הצלי במלח ופלפל ואבק בקמח. במדיום, אמייל סיר ברזל יצוק, חום 2 כפות של השמן.
מוסיף את הצלי; לבשל על חום מתון, מפנה, עד השחמה בכל רחבי, 20 דקות.
מוסיפים את הבצל, שום וג ' ינג ' ר לסיר ומבשלים, ערבוב, עד שהתרכך, 5 דקות.
מוסיפים את המניה, מירין, רוטב סויה וכוכב אניס ומביאים לרתיחה. להחזיר את הבשר לסיר, לכסות ולהעביר לתנור. Braise במשך 2 1/2 שעות או עד מכרז, פונה פעם אחת באמצע.
בינתיים, במחבת בינונית, לחמם את 2 כפות הנותרים של שמן זית.
מוסיפים את הפטריות, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים על אש גבוהה עד להזהבה, כ -8 דקות.
מעבירים את הצלי לצלחת. מסננים את נוזל הבישול לתוך קערה; להשליך את המוצקים. דלג על השומן והחזר את הנוזל והבשר לסיר.
מוסיפים את הפטריות, הגזרים והדייקון. מכסים וצולים בתנור במשך 45 דקות, עד שהירקות רכים.
מעבירים את הצלי למשטח עבודה. באמצעות כף מחוררת, להעביר את הירקות מגש הגשה עמוק; לכסות. מרתיחים את הנוזל עד מופחת 3 1/2 כוסות. מערבבים את תרחיף קורנפלור ולטפוח אותו לתוך נוזל מבעבע עד מעובה.
הסר את המיתרים מן הצלי לחתוך לפרוסות עבות; לארגן על מגש ויוצקים את הרוטב על גבי.