אם אתם רוצים להוסיף עוד מתכונים ללא גלוטן לקופסת המתכונים שלכם, צלעות טלה מצופות בציפוי אגוזי לוז עשוי להיות מתכון שכדאי לכם לנסות. מנה אחת מהמנה הזו מכילה כ -52 גרם חלבון , 39 גרם שומן , וסך הכל 649 קלוריות . תמורת 11.9 דולר למנה , מתכון זה מכסה 48% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. מתכון זה מספיק ל-6 מנות. הוא מתאים היטב כמנה עיקרית. אדם אחד התרשם מהמתכון הזה. מתכון זה מ-Foodnetwork דורש צלעות טלה, ירקות אביב, תמרים וחומץ יין אדום. מההכנה ועד להצלחת, מתכון זה אורך כשעה . בהתחשב בכל הגורמים, החלטנו שהמתכון הזה ראוי לציון של 85% . אם אהבתם את המתכון הזה, עיינו במתכונים דומים אלה: צלעות טלה במרינדת בלסמי , צלעות טלה צלויות על האש , וצלע טלה מבושלות .
הוראות
1
מכינים את הקרום: מחממים תנור ל-350 מעלות פרנהייט.
מרכיבים שתצטרך
3/4 כוס אגוזי לוז מולבנים
ציוד שתשתמש בו
12 צלעות טלה, מצופות עצמות
2
פזרו את אגוזי הלוז על תבנית אפייה ואופים עד להזהבה, תוך ערבוב, 10 עד 12 דקות.
מרכיבים שתצטרך
צלעות צלעות טלה, עצמות מצופות בצרפתית
20 עד 25 עלי תרד שלמים
ציוד שתשתמש בו
1 1/2 פאונד חזה הודו ללא עור וללא עצמות, חתוך לרצועות
12 צלעות טלה, מצופות עצמות
3
מעבירים למעבד מזון. קולים את זרעי השומשום במחבת קטנה על אש בינונית עד להזהבה, תוך ערבוב, כ-5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
5 אונקיות בצל ירוק קצוץ
4 עד 6 חזה עוף עם עצם ועור
ציוד שתשתמש בו
עגבניות ירושה, קצוצות, לא חובה
6 טורטיות קמח (25 ס"מ), חתוכות לרבעים
4
מוסיפים למעבד מזון יחד עם הכוסברה, הכמון, הסוכר ו-1/2 כפית מלח; טוחנים בפולסים עד שהתערובת נראית כמו פירורי לחם.
מרכיבים שתצטרך
1 עד 2 פלפל צ'ילי חריף, זרעים וקצוצים
2 (14 אונקיות. קופסאות שימורים) מרק עוף דל נתרן
בצל לבן או צהוב בינוני, 1 חתוך לרבעים ו-1 קצוץ
1/2 פאונד חמאה קרה מאוד לא מלוחה, חתוכה לקוביות
גרעיני דלעת לא קלויים
5
מעבירים לקערה רדודה.
ציוד שתשתמש בו
שמנת חמה חצי חצי (110° עד 115°)
6
מכינים את הסלט: מניחים סלסלת אידוי מעל סיר מלא במים בעומק של 2.5 ס"מ; מביאים את המים לרתיחה.
מרכיבים שתצטרך
אגס (כגון אנז'ו או בארטלט), קצוץ דק
ציוד שתשתמש בו
סל קיטור
20 תותים טריים, ללא קליפה
7
מוסיפים את הגזרים, מכסים ומאדים עד לריכוך קל, 8 עד 10 דקות. בינתיים, טורפים בקערה גדולה את הפטרוזיליה, השום, החומץ, מיץ הלימון, פלפל הקאיין, 2 כפות מתערובת קלתית אגוזי לוז, כפית מלח ופלפל שחור לפי הטעם. מוסיפים באיטיות 2/3 כוס שמן זית.
מרכיבים שתצטרך
עם 4 גרם שומן או פחות למנה (מומלץ: ביסק עגבניות שמנמן של איימי)
שרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקיים
בקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחר
צלעות צלעות טלה, עצמות מצופות בצרפתית
2 כפות ועוד כפית חרדל דבש
2 עד 3 גבעולי טימין, עלים בלבד
1 לב מפאלדי טרי אם אפשר
פרוסות דקות של חזיר וירג'יניה או פרוסצ'וטו
2 בצלים לבנים או צהובים קטנים עד בינוניים, 1 חתוך לרבעים ו-1 קצוץ
1/2 חבילת בצק עלים קפוא (דף אחד), מופשר
גרעיני דלעת לא קלויים
ציוד שתשתמש בו
צרור גדול אחד של סיגליות בר (כולל הגבעולים), שטופות
שמנת חמה חצי חצי (110° עד 115°)
8
מוסיפים את הגזרים המטוגנים ומערבבים; מכסים ומכניסים למקרר לפחות שעה.
מרכיבים שתצטרך
2 כפות ועוד כפית חרדל דבש
9
מוסיפים את גבינת הפטה והתמרים לתערובת הגזר, מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים.
מרכיבים שתצטרך
פפרונצ'יני, לקישוט
2 כפות ועוד כפית חרדל דבש
תאריכים
סלט מעורב עלים, שטוף ויבש
10
מוסיפים את הירקות המעורבים והפריזה אבל לא לערבב.
מרכיבים שתצטרך
ירקות מעורבים
אנדיב מתולתל
11
יבשו בטפיחות קלות את נתחי הטלה ומתבלים במלח ופלפל שחור.
מרכיבים שתצטרך
פפרונצ'יני, לקישוט
8 בצלי שאלוט גדולים
12
מחממים מחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה; מוסיפים את 2 כפיות שמן הזית הנותרות. מעבדים ב-2 מנות, ומניחים את הצלעות היטב במחבת כשהקצה השומני כלפי מטה (העצמות יתעקלו); מטגנים עד להשחמה בתחתית, 2 עד 3 דקות. הופכים את הצלעות וטגנים על הצדדים השטוחים עד להשחמה, 1 עד 2 דקות מכל צד. מטפטפים כל צלעות מבושלות בקלתית אגוזי לוז.
מרכיבים שתצטרך
בקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחר