צלעות טלה צלויות עם שאלוט, עגבניות וזיתים עשויות להיות מתכון טוב להרחיב את קופסת מתכוני המנה העיקרית שלך. מתאים ל-4 מנות. מנה אחת מהמנה הזו מכילה בערך 87 גרם חלבון , 47 גרם שומן , ובסך הכל 899 קלוריות . , מתכון זה מכסה 46% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. מתכון זה אהוב על 1 אוכלי אוכל וטבחים. גשו לסופר וקנו שמן זית, מרק עוף, פטרוזיליה ועוד מספר מצרכים כדי להכין אותו היום. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך שעה ו-25 דקות . זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב אחר דיאטה ללא גלוטן . עם ציון ספונקולרי של 71% , המנה הזו מוצקה. מתכונים דומים: צלעות טלה מנטה עם שאלוט מקורמל , מדף טלה עם ג'וס עגבניות צלויות , ושוק טלה צלוי בעשבי תיבול עם ירקות וג'וס .
הוראות
1
צפו איך מכינים את המתכון הזה.
2
כותשים שום ומועכים עם מלח. בקערה קטנה מערבבים יחד משחת שום, רוזמרין, פלפל ו-2 כפות שמן. לייבש צלעות טלה. שמור 1 כף רוזמרין לרוטב ושפשף את השארית באופן שווה על צלעות. ניתן להכין צלעות טלה עד לנקודה זו יום אחד קדימה ולקרר, מכוסה. צינן רוזמרין שמור, מכוסה.
מרכיבים שתצטרך
2 עד 3 כפות פטרוזיליה טחונה
8 בצלי שאלוט גדולים
בשר כבש ללא עצמות, חתוך לקוביות של 7.5 עד 10 ס"מ - או תחליף לכתף כבש ללא עצמות
שום גויה®
לפת, קלופה ופרוסה לעובי 1/8 אינץ'
1/2 כוס אננס טרי, קצוץ
בקבוק רוטב חמוץ מתוק, מחולק
1/2 כוס יין מרסלה מתוק
דַק-
2 3/4 אונקיות (75 גרם) סולטנות זהובות
ציוד שתשתמש בו
כוסות בגודל חטיף כל אחת) פודינג לימון
3
מחממים תנור ל-425 מעלות F.
ציוד שתשתמש בו
סוכר צהוב ומגוון סוכריות מתוקות
4
רבעי שאלוט ועגבניות לאורכם ובקערה מערבבים עם 2 כפות שמן, טימין, שום טחון, סוכר ומלח ופלפל לפי הטעם. מסדרים את העגבניות חתוכות כלפי מעלה בשכבה אחת בתבנית אפייה רדודה עם בצלצלי שאלוט וצולים בתנור למשך 30 דקות. לחצות ולגלן זיתים. בזמן שהירקות צולים, במחבת עמידה בתנור בגודל 12 אינץ', מחממים את כף השמן הנותרת על אש גבוהה בינונית עד שהיא חמה אך לא מעושנת, וצורבים צלעות עד להזהבה, כ-2 דקות מכל צד.
מרכיבים שתצטרך
4 פרוסות גבינת מינסטר, חצויות
רוטב פלפל לימון
טורטיות תירס צהובות (15 ס"מ), מחוממות
2 עד 3 כוסות יין אדום יבש
1/2 פאונד גבינת צ'דר חדה, חתוכה לקוביות
בלילת לחם תירס
תערובת לעוגת שוקולד קנויה אחת, כמו שוקולד מריר לח במיוחד של בטי קרוקר, נאפית לפי הוראות הקופסה
1/2 ראש כרוב סבוי חתוך דק
דַק-
ציוד שתשתמש בו
1-1/2 ליטר גלידת עוגיות ושמנת, רכה
כוסות בגודל חטיף כל אחת) פודינג לימון
סוכר צהוב ומגוון סוכריות מתוקות
5
מנמיכים את הטמפרטורה ל-375 מעלות פרנהייט. הכניסו צלעות בשליש העליון של התנור. צולים ירקות עד שהם רכים ומקורמלים, כ-20 דקות. צלעות צולות 10 עד 15 דקות עבור מדיום רייר.
מרכיבים שתצטרך
טורטיות תירס צהובות (15 ס"מ), מחוממות
ציוד שתשתמש בו
סוכר צהוב ומגוון סוכריות מתוקות
6
צלעות טנספר למגש ונותנים לנוח במקום חמים.
7
מוסיפים יין למחבת עם רוזמרין שמור ומרתיחים, מגרדים חתיכות חומות, דקה אחת. מרתיחים את התערובת עד לצמצום לכ-1/4 כוס.
מרכיבים שתצטרך
בשר כבש ללא עצמות, חתוך לקוביות של 7.5 עד 10 ס"מ - או תחליף לכתף כבש ללא עצמות
(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)
ציוד שתשתמש בו
עגבנייה פרוסה, אופציונלי
8
מוסיפים מרק ומרתיחים את התערובת עד לצמצום לכ-3/4 כוס, כ-5 דקות.
חותכים חמאה לחתיכות ומוסיפים אותה ואת הזיתים לכוס. מערבבים מחבת לשילוב חמאה ומרתיחים עד שהג'וס מסמיך מעט. מתבלים את הג'וס במלח ופלפל ומערבבים פנימה פטרוזיליה. מסדרים צלעות על כלי הגשה עם עגבניות ובצלצלי שאלוט. כף רוטב על כל המנות.