צלעות קברנה קצרות עם פרמזן פולנטה
מתכון זה מספק 8 מנות. עם 207 קלוריות, 8 גר' של חלבון, ו 6 גרם של שומן כל אחד. המתכון הזה מכסה %12 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. הכנת המנה לוקחת כ 2 שעות ו-21 דקות. גשו לסופר וקנו חומץ בלסמי, מלח כשר, מים ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. נסו קברנה-צלעות צלויות עם Gorgonzola Polentan וגרמולטה עשב מעורב, קברנה-צלעות בקר צלויות, ו קברנה צלע צלוי צלעות קצרות עם Chard שוויצרי Orecchiette (מתכונים דומים).
הוראות
מפזרים צלעות עם מלח ופלפל.
מחממים תנור הולנדי גדול מעל חום בינוני גבוה.
מוסיפים 1 כפית שמן זית למחבת.
הוסף 8 צלעות, ו מוקפץ במשך 6 דקות, הופך חום מכל הצדדים.
הסר צלעות. חזור על הנוהל עם הנותרים 1 כפית שמן 8 צלעות.
מוסיפים בצל ואת המרכיבים הבאים 5 (באמצעות רוזמרין) למחבת; לטגן 3 דקות, ערבוב כל הזמן.
מוסיפים יין למחבת, ומביאים לרתיחה, מגרדים מחבת כדי לשחרר חתיכות משחי. מבשלים 13 דקות או עד מופחת 2 כוסות.
מוסיפים מרק למחבת, ומביאים לרתיחה. להחזיר צלעות למחבת. מכסים ואופים ב 350 במשך 1 1/2 שעות, הפיכת צלעות לאחר 45 דקות.
הסר צלעות מחבת, ומאמץ נוזל בישול דרך מסננת בסדר רשת מעל קערה. זרוק את המוצקים. שומן דל שומן; להשליך. החזר את נוזל הבישול למחבת.
מערבבים קמח 2 כפיות מים בקערה קטנה, ערבוב היטב.
מוסיפים למחבת, ומביאים לרתיחה. מבשלים 11 דקות או עד מופחת על 1 כוס. מערבבים בחומץ.
כדי להכין גרמולטה, לשלב 1/3 כוס פטרוזיליה, 1/2 כפית קליפת לימון, ושום טחון.
כדי להכין פולנטה, להביא 3 כוסות חלב, 1 כוס מים, 5/8 כפית מלח, ו 1/8 כפית פלפל שחור לרתיחה מעל חום בינוני. מערבבים לאט 1 פולנטה כוס. מבשלים 5 דקות או עד עבה, ערבוב לעתים קרובות. מערבבים בגבינה.
מניחים 1/2 כוס פולנטה בכל אחד 8 קערות רדודות, ומעל כל מנה עם 2 צלעות, 2 כפות רוטב, ועל 2 כפיות גרמולטה.