צנון צרוב במחבת עם חמאת מיסו
צנון צרוב במחבת עם חמאת מיסו נטול גלוטן, וצמחוני מנה צדדית. מתאים ל-4 מנות. חלק אחד של המנה הזאת מכיל בערך 1 גר' של חלבון, 13 גרם של שומן, וסך הכל 134 קלוריות. גשו לסופר וקנו מלח כשר, אבקת טוגראשי, צנוניות ועוד מספר מצרכים לעשות היום. זמן הכנת המתכון כ 35 דקות. ציון זה הוא רע מאוד (אבל עדיין ניתן לתקן). נסו סטייק סינטה צרוב נושך עם חמאת מיסו ואורז, חצילים צרובים במחבת עם רוטב חמאה, ו המבורגרים קוריאניים עם צנוניות כבושות, בצל ומיונז מיסו (מתכונים דומים).
הוראות
מניחים את החמאה, מיסו, וטוגראשי בקערה קטנה ומחית עם החלק האחורי של כף עד בשילוב שווה; להפריש.
חותכים את צמרות עלים מן הצנון. קוצצים גס, לשטוף, ולייבש את צמרות; להגדיר אותם בצד. לשטוף את הצנון, לקצץ את קצות הגבעול, ולחצות אותם (רבע מהם אם הם גדולים) ולהניח בצד.
מחממים את השמן במחבת גדולה על חום בינוני גבוה עד מנצנץ.
הוסף את הצנון ולסדר אותם לחתוך בצד למטה בשכבה אחת. מתבלים במלח וצורב עד חום זהוב, כ -4 עד 5 דקות. הפוך ומבשל את הצד השני עד חום זהוב ואת הצנון הם פריך במכרז, על 3 עד 5 דקות יותר.להפחית את החום בינוני.
מוסיפים את צמרות צנון, 1 כף המים, ומלח לפי הטעם. לבשל, לזרוק מדי פעם עם מלקחיים, עד צמרות הם נבולים לחלוטין, על 2 דקות.
מוסיפים את תערובת החמאה-מיסו ואת הכף הנותרת של מים ומערבבים עד שהתערובת החמאה-מיסו נמסה ומעריכה את הצנון ואת צמרות הצנון.
מוסיפים את החומץ ומערבבים לשלב. טעם ומתבלים במלח לפי הצורך.