קושיקשה
מוכן ב45 דק.
מנות6
ציון בריאות41
מגזין

קינואה חריפה עם בטטות

קינואה חריפה עם בטטות
צריך ללא גלוטן, ללא מוצרי חלב ומנת צד צמחונית? קינואה חריפה עם בטטות יכול להיות מתכון סופר לנסות. מתכון זה מספק 6 מנות. עם 310 קלוריות, 10 גרם חלבון ו 11 גרם של שומן כל אחד. המתכון הזה מכסה %19 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. 90 אנשים התרשמו מהמתכון הזה. גשו לסופר וקנו תפוחי אדמה מתוקים, קינואה, שמן צמחי, ועוד מספר מצרכים כדי להכין את המנה הטעימה הזו. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. נסו בתנור קלוי פיקנטי-בטטות בטטות, קינואה ממולא בטטות, ו קינואה ממולא בטטות (מתכונים דומים).

הוראות

1
שים את קינואה בקערה לכסות עם מים; לנקז. חזור פעמיים; לנקז היטב. (זה יעזור להסיר מרירות.)
מרכיבים שתצטרך
4 פיתות גדולות מחיטה מלאה, בקוטר של כ-8 ס"מ, מחוממות4 פיתות גדולות מחיטה מלאה, בקוטר של כ-8 ס"מ, מחוממות
פסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחבפסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחב
ציוד שתשתמש בו
פחית שעועית ירוקה בסגנון צרפתי, סחוטהפחית שעועית ירוקה בסגנון צרפתי, סחוטה
2
להעביר את קינואה לסיר בינוני על חום בינוני ומערבבים כל הזמן עד קינואה יבש, על 8 דקות.
מרכיבים שתצטרך
4 פיתות גדולות מחיטה מלאה, בקוטר של כ-8 ס"מ, מחוממות4 פיתות גדולות מחיטה מלאה, בקוטר של כ-8 ס"מ, מחוממות
ציוד שתשתמש בו
מלח כשר, מחולק, ועוד לזילוףמלח כשר, מחולק, ועוד לזילוף
3
להוסיף 1 1 1/2 כוסות מרק עוף, 3/4 כוס מים 1/2 כפית מלח. מביאים לרתיחה, ואז מכסים את המחבת, משאירים את המכסה מעט פתוח כדי לאפשר בריחה אדים; להפחית את החום בינוני נמוך ומבשלים עד הקינואה הוא במכרז ואת הנוזל נספג, על 15 דקות.
מרכיבים שתצטרך
צדפות מוקפצות או עוף מבושל חתוך לקוביות, להגשהצדפות מוקפצות או עוף מבושל חתוך לקוביות, להגשה
4 פיתות גדולות מחיטה מלאה, בקוטר של כ-8 ס"מ, מחוממות4 פיתות גדולות מחיטה מלאה, בקוטר של כ-8 ס"מ, מחוממות
פסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחבפסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחב
(צינור גדול)(צינור גדול)
ציוד שתשתמש בו
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
4
בינתיים, מחממים את שמן הירקות במחבת גדולה מעל חום בינוני.
מרכיבים שתצטרך
2 קופסאות 15 אונקיות הומייני, סחוטות ושטיפות2 קופסאות 15 אונקיות הומייני, סחוטות ושטיפות
ציוד שתשתמש בו
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
5
מוסיפים את הבצל האדום והשום ומבשלים עד שהתרכך מעט, כ 4 דקות.
מרכיבים שתצטרך
תיבול יווני (מומלץ: איי התבלינים)תיבול יווני (מומלץ: איי התבלינים)
צרור תרד טרי (בערךצרור תרד טרי (בערך
6
מוסיפים את אבקת צ ' ילה, כוסברה וכמון ומבשלים, ערבוב, עד התבלינים להכהות, על 1 דקה.
מרכיבים שתצטרך
1 כפית אורגנו מיובש, ועוד לזילוף1 כפית אורגנו מיובש, ועוד לזילוף
2 (14 אונקיות. קופסאות שימורים) מרק עוף דל נתרן2 (14 אונקיות. קופסאות שימורים) מרק עוף דל נתרן
צ'יפס קינמון וייטנאמיצ'יפס קינמון וייטנאמי
¼ כפית אורגנו¼ כפית אורגנו
7
מוסיף את הנותרים 1 1/2 מרק עוף כוסות, חלפיניו, תפוחי אדמה מתוקים 1/2 מלח כפית. להגדיל את החום בינוני גבוה ולהביא לרתיחה. מבשלים, ערבוב מדי פעם, עד תפוחי האדמה המתוקים רכים והנוזל נספג כמעט, כ -15 דקות.
מרכיבים שתצטרך
2 בטטות קטנות, קלופות וקצוצות2 בטטות קטנות, קלופות וקצוצות
צדפות מוקפצות או עוף מבושל חתוך לקוביות, להגשהצדפות מוקפצות או עוף מבושל חתוך לקוביות, להגשה
12 פלפלי ג'לפנו (בערך 3 אינץ' כל אחד)12 פלפלי ג'לפנו (בערך 3 אינץ' כל אחד)
(צינור גדול)(צינור גדול)
8
מוסיפים את תערובת הבטטה לקינואה, מוסיפים את הכוסברה ואת מיץ הלימון וזורקים; מתבלים במלח.
מרכיבים שתצטרך
2 בטטות קטנות, קלופות וקצוצות2 בטטות קטנות, קלופות וקצוצות
1 תות, קלוף1 תות, קלוף
2 כפות בתוספת 1-1/2 כפיות שמן זית2 כפות בתוספת 1-1/2 כפיות שמן זית
4 פיתות גדולות מחיטה מלאה, בקוטר של כ-8 ס"מ, מחוממות4 פיתות גדולות מחיטה מלאה, בקוטר של כ-8 ס"מ, מחוממות
(צינור גדול)(צינור גדול)
9
צילום לינדה פאג