קינואה עם שום, צנוברים וצימוקים
קינואה עם שום, צנוברים וצימוקים נטול גלוטן, וטבעוני מנה צדדית. מתכון זה מספק 4 מנות. עם 307 קלוריות, 8 גר' של חלבון, ו 15 גרם של שומן כל אחד. המתכון הזה מכסה %17 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. גשו לסופר וקנו פטרוזיליה, צנוברים, מלח ופלפל כשרים ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. הכנת המנה לוקחת כ 25 דקות. נסו קינואה הודית מתובלת בצימוקים וצנוברים, קינואה עם שום קלוי, עגבניות, תרד וצנוברים, ו תרד עם צימוקים וצנוברים (מתכונים דומים).
הוראות
מניחים את הקינואה בסיר ומבשלים מעל חום בינוני עד קלוי, על 2 דקות.
מוסיפים 1 3/4 כוסות מים (או משתמשים במרק עוף דל נתרן) ומביאים לרתיחה. להפחית את החום בינוני נמוך ומבשל, מכוסה, עד הנוזל נספג, 10 עד 15 דקות.
הסר מהחום ולתת לשבת, מכוסה, על 2 דקות.
בינתיים, טוסט צנוברים במחבת על חום בינוני גבוה, ערבוב, עד הזהב, על 3 דקות; להעביר צלחת.
מוסיפים את שמן הזית והשום למחבת ומבשלים על אש בינונית, ערבוב, עד הזהב, על 2 דקות.
מעבירים את השום לצלחת, שומרים את השמן.
מוסיפים את צנוברים, שום, שמורות שמן, פטרוזיליה, צימוקים ומיץ לימון. מתבלים במלח ופלפל וזורקים.