קליפסו אורז ושעועית
קליפסו אורז ושעועית נטול גלוטן, וטבעוני מנה צדדית. מתאים ל-16 מנות. מנה אחת מכילה 106 קלוריות, 3 גרם של חלבון ו1 גרם של שומן. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 45 דקות. אם יש לך פלפל jalapeño, עלי דפנה, פלפל, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. מתכונים דומים: שעועית קליפסו עם בייקון, שעועית קליפסו שוקולד (רמיקס), ו תירס קליפסו.
הוראות
מיון ושטיפת שעועית, ומניחים בסיר בינוני. מכסים במים עד 2 סנטימטרים מעל שעועית; מביאים לרתיחה, ומבשלים 2 דקות.
הסר מהחום; לכסות ולתת לעמוד 1 שעה.
שעועית ניקוז, ולחזור למחבת. מכסה שעועית עם 2 סנטימטרים של מים. מביאים שעועית לרתיחה מעל חום בינוני גבוה. להפחית את החום, ומבשלים 1 1/2 שעות או עד מכרז.
שעועית ניקוז, ולהניח בצד.
כדי להכין אורז, מחממים שמן במחבת nonstick גדולה מעל חום בינוני גבוה עד חם.
מוסיפים בצל, סלרי, jalapeo, מלח, שום, עלי מפרץ; לטגן 4 דקות.
מוסיפים 3 1/2 כוסות מים; מביאים לרתיחה. כיסוי, להפחית חום, ומבשלים 20 דקות.
מוסיפים שעועית; כיסוי, ומבשלים 12 דקות, ערבוב מדי פעם. השליכו את עלי המפרץ.
מערבבים את הפלפלים, פלפל שחור, כמון, כוסברה, ומבשלים 6 דקות. מערבבים אננס וכוסברה; לבשל 2 דקות.